вівторок, 16 березня 2021 01:00

Обговорювали Донбас. ЗМІ оприлюднили новий запис переговорів Медведчука і Суркова

Обговорювали Донбас. ЗМІ оприлюднили новий запис переговорів Медведчука і Суркова
Опублікували чергову розмову Суркова і Медведчука. Фото: Цензор

У мережі з'явився новий аудіозапис імовірної розмови між кумом Путіна Віктором Медведчуком і колишнім помічником Путіна Владиславом Сурковим.

Бесіда, зокрема, стосується Дебальцевого і переговорів російських окупантів на Донбасі з СБУ. Дата переговорів не уточнюється. Журналісти отримали аудіозаписи з достовірних джерел, повідомляє OBOZREVATEL.

Учасники бесіди обговорюють зв'язок з так званим міністром оборони терористів ДНР Кононовим із позивним "Цар", корупційні схеми на окупованих територіях, а саме поставка готівки в Дебальцеве, а також створення такої собі "Ради міст".

Сурков нібито озвучував Медведчуку своє бачення Мінських угод і особливого статусу Донбасу. Його співрозмовник, виходячи з діалогу, брав активну участь в прописуванні сценарію, який Москва готувала для Донбасу.

"Є прохання, Слав. Там з "Царем" зв'язався Сергій Сергійович, еге ж? Він не Сергій Сергійович, він взагалі ... Це Грицак - перший заступник голови СБУ. А той йому почав: "Ти знаєш, з ким ти розмовляєш?" Той каже: "Давай на нейтральній території зустрінемося, обговоримо залізничний вузол, Дебальцеве, і доставку ... А той почав:" Та ну, з ким ти розмовляєш ". Якось йому натякнути, що той теж людина немаленька, він генерал-полковник, до речі ", - говорить співрозмовник з голосом Медведчука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко відверто розповів про комунікації з Медведчуком, які дозволили звільнити з полону людей

У квітні ЗМІ опублікували запис розмови, в якій Медведчук і Сурков 2014 року обговорювали поставки електрики в окупований Крим і обмін полоненими на Донбасі. Розмова стосується схеми поставок електроенергії, в якій задіяні російська "Інтер РАО" і її структури на окупованому півострові. Крім цього, сторони говорять про обмін полоненими на Донбасі.Під час бесіди Медведчук розповідає Суркову, що саме Порошенко запропонував йому займатися питаннями звільнення полонених.

Зараз ви читаєте новину «Обговорювали Донбас. ЗМІ оприлюднили новий запис переговорів Медведчука і Суркова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути