вівторок, 24 листопада 2009 15:51

Обдурені пенсіонери штурмували прокуратуру в Донецьку (ФОТО)

Сьогодні Донецьку обласну прокуратуру брали штурмом обдурені вкладники 4 кредитних спiлок

Більше ста чоловік 24 листопада пікетували прокуратуру Донецької області. Вони більше року не можуть отримати свої гроші від кредитних спiлок. Люди хотіли потрапити на особистий прийом до прокурора Донецької області Юрія Ударцова. Але міліція пропустила в будівлю лише десять з них.

Обурені вкладники, в основному пенсійного віку, намагалися зламати металевий забір біля входу в прокуратуру.

Один з постраждалих – мешканець Краматорська Донецької області Микола Рязанцев вклав гроші відразу до 4 кредитних спiлок.

- Ось моя членська книжка з "Союзу пенсіонерів", - каже пенсіонер Рязанцев. – Я думав, якщо вкладу скрізь по трохи, то гроші не згорять. Але обдурили всі! "Лопнули" один вслід за іншим, а в деяких й засновники повторюються. Спочатку лопнув "Киевский", потім "Славянский", за ним "Добробут" і "Союз пенсіонерiв". Міліція порушила кримінальну справу по "Союзу пенсіонерiв" і "Добробуту", але ми хочемо, щоб директорів цих кредитних спiлок узяли під варту – поки вони не втекли з нашими грошима. Тігран Арушунян, директор "Союза пенсіонеров" заходить до прокурора запросто, веселий та радiсний. А нас тут навiть бачити не хочуть!

Через півгодини після того, як в прокуратуру ввірвалася частина вкладників, звідти повернувся голова ініціативної групи постраждалих Дмитро Верзілов.

- Вже 5 чоловік померли, чекаючи на свої вклади – вони чекають, що ми всі помремо! - заявив Верзілов, звертаючись до вкладникiв. – Мер Донецька Лук"янченко вчора намагався через суд заборонити проведення нашої мирної акції, але ми виграли цей суд! А тепер ясно, що і прокурор Донецької області Ударцов у змові з бандитами з кредитних спiлок.

Учасники акції домовилися в четвер пікетувати управління по боротьбі з організованою злочинністю Донецької області.

У Київському райсуді Донецька зараз судять голову КС "Славянский" Сергія Поляхова. Але жодного майна як у кредитному союзі, так i в Поляхова немає, скаржаться постраждалі.

Зараз ви читаєте новину «Обдурені пенсіонери штурмували прокуратуру в Донецьку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути