пʼятниця, 16 жовтня 2009 10:21

Обамі не потрібні українські радари

Обамі не потрібні українські радари

Американська влада спростувала слова посла України в США про те, що питання про можливе використання українських радіолокаційних станцій в рамках програми протиракетної оборони Сполучених Штатів знаходиться на рівні обговорення.

США не збираються включати українські об"єкти в свою нову архітектуру ПРО і розміщувати елементи своєї протиракетної оборони на території України, заявив офіційний представник Ради національної безпеки при Білому домі Майк Хаммер.

Нагадаємо, Вашингтон у вересні відмовився від планів створити систему протиракетної оборони з базуванням компонентів в Польщі та Чехії, заявивши про готовність обговорювати новий проект за участю Росії. Проте потім помічник міністра оборони США Олександр Вершбоу сказав в інтерв"ю одному зі спеціалізованих видань, що Україна також може розглядатися як місце для розміщення елементів ПРО. Пізніше Пентагон спростував цю інформацію, а Україна офіційно заявила, що не отримувала пропозицій від США.

Проте напередодні посол України в США Олег Шамшур сказав, що Вашингтон можуть зацікавити дві українські РЛС в Севастополі і Мукачево, які з кінця 70-х використовувалися СРСР, а пізніше - Росією.

У лютому 2009 року Росія відмовилася від використання українських РЛС після введення в дію сучаснішої станції в Армавірі, і Україна, що не потребує засобів раннього виявлення, не виключала, що РЛС можуть бути використані третьою стороною.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Обамі не потрібні українські радари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути