вівторок, 14 жовтня 2008 13:52

Обама запропонував новий пакет антикризових економічних заходів

Кандидат в президенти США від Демократичної партії Барак Обама в понеділок висунув нові пропозиції в економічній області, повідомляє LosAngelesTimes. Виступаючи перед політичними прихильниками в місті Толедо, штат Огайо, Обама закликав Конгрес і президентську адміністрацію Джорджа Буша прийняти ряд додаткових заходів по боротьбі з наслідками економічної кризи.

Запропоновані заходи Обамою направлені на створення додаткових робочих місць, надання громадянам доступу до пенсійних заощаджень і відстрочень виплати кредитів, а також стабілізацію бюджетів штатів і місцевого рівня. За оцінками штабу демократичного кандидата, на реалізацію цього пакету заходів в найближчі два роки може піти 60 мільярдів доларів - на додаток до запропонованого в серпні економічного плану Обами, який обійдеться в 115 мільярдів за два роки.

Критики Обами вважають, що його економічні ініціативи носять популістський характер і орієнтовані лише на ближньотривалу перспективу. Дуглас Хольтц-Ікин (DouglasHoltz-eakin), один з радників республіканського кандидата Джона Маккейна з економічних питань, назвав план Обами "лицемірним": на думку Хольтца-Ікина, цей план на ділі не "врятує американців", а приведе до зростання податків і надмірних бюджетних витрат.

Над новими пропозиціями, покликаними допомогти економіці, що постраждала від кризи, працює і штаб Маккейна. Як розповів журналістам один з найближчих союзників республіканського кандидата, сенатор від Південної Кароліни Ліндсі Грем (LindseyGraham), план Маккейна включатиме зменшення оподаткування інвестиційної діяльності. В даний час адміністрація США реалізує так званий "план Полсона", названий по імені міністра фінансів Генрі Полсона комплекс заходів допомоги фінансовому ринку, на яких з бюджету буде витрачено 700 мільярдів.

Зараз ви читаєте новину «Обама запропонував новий пакет антикризових економічних заходів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути