пʼятниця, 14 серпня 2009 16:43

Обама втрачає свій електорат

Обама втрачає свій електорат

Рейтинг президента США Барака Обами знизився до мінімального рівня в 47 відсотків, свідчать дані опитування Rasmussen Reports, опублікованого в четвер, 13 серпня.

Кількість людей, які беззастережно схвалюють роботу президента, складає лише 29 відсотків опитаних, тоді як категорично не схвалюють роботу Обами 37 відсотків. Всього ж частково або повністю його діями незадоволено 52 відсотки опитаних.

Свою незадоволеність діяльністю президента висловлюють 77 відсотків республіканців. Приблизно стільки ж представників Демократичної партії - 78 відсотків - дії Обами схвалюють. 51 відсотку жінок робота президента подобається, а 56 відсотків чоловіків в США політику Барака Обами не підтримують.

Основною причиною для такого зниження президентського рейтингу називається законопроект про реформу охорони здоров"я в США, запропонований Обамою. Його не підтримують 53 відсотки опитаних, тоді як за проект висловлюються лише 42 відсотки.

Варто відзначити, що дані інших опитувань говорять про значнішу підтримку Обами серед американців. Так, за версією соціологічного опитування ABC News і The Washington Post, який був проведений в кінці липня, Барака Обаму підтримують 59 відсотків. За даними дослідницької компанії Gallup, рейтинг президента падав в липні до рекордно низької відмітки в 52 відсотки, але протягом серпня тримається в межах 55-59 відсотків.

На момент інавгурації, яка пройшла 20 лютого 2009 року, роботу Обами схвалювали 67 відсотків американців, опитаних CNN, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Обама втрачає свій електорат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути