середа, 01 серпня 2012 05:17

Обама виявився нащадком легендарного раба з Вірджинії - вчений

Обама виявився нащадком легендарного раба з Вірджинії - вчений
Фото: AFP

Обама виявився нащадком легендарного раба з Вірджинії, стверджує учений. Спеціалісти з генеалогії встановили спорідненість Барака Обами з рабом з Вірджинії Джоном Панчем, якого деякі вчені вважають першим африканцем, що потрапив у рабство в Америці, пише The Los Angeles Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обама не хоче мирного врегулювання конфлікту в Сирії

"Обама має спорідненість з Панчем, слугою, що потрапив у рабство в 1640 році, по лінії своєї матері, стверджує Джозеф Шамвей, генеалог з Ancestry.com - сайту, який кілька років вивчав генеалогічне древо президента", - пише Кетлін Хеннессі.

"Два афроамериканця, одні з найвидатніших в історії нашої країни, виявилися дивним чином пов'язані один з одним безпосередньо, - зазначив Шамвей. - Мабуть, що Джон Панч стояв біля витоків узаконеного рабства в США, але після століть страждань, Громадянської війни і зусиль із захисту прав людини його правнук в 11-м поколінні став лідером вільного світу і втіленням американської мрії ".

Панч був слугою за контрактом у Вірджинії, що втік в Меріленд з двома білими слугами. Коли їх зловили, білих слуг покарали тюремним ув'язненням і прочуханкою, а Панч був засуджений до довічного рабства, ставши, за твердженням деяких експертів, першим в історії Америки африканським рабом. Відомо також, що Панч став батьком дітей білої жінки, які успадкували від неї вільний статус, говориться в замітці.

Зараз ви читаєте новину «Обама виявився нащадком легендарного раба з Вірджинії - вчений». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути