четвер, 10 грудня 2009 12:31

Обама в шортах і футболці з"явився в Індонезії (ФОТО)

 

Статуя 10-річного Барака Обами встановлена в центрі Джакарти. Монумент виконаний майже у натуральну величину і зображає американського президента хлопчиком, одягненим в шорти і футболку. Маленький Обама посміхається метеликові, який сів на великий палець його лівої руки, піднятий вгору. Монумент вінчає перефразована цитата колишньої першої леді США Елеонори Рузвельт: "Майбутнє належить тим, хто вірить в силу своїх мрій".

За словами мера центральної Джакарти Сільвіани Мурні, статуя покликана надихнути індонезійських хлопчиськ, спонукаючи їх прагнути до досягнення своїх цілей.

"У статуї молодого Обами міститься послання про те, що будь-яка дитина і взагалі будь-яка людина, незалежно від походження, може досягти своїх мрій, якщо постійно боротиметься за них", - заявив глава муніципалітету.

Урочисте відкриття монументу за участю губернатора провінції заплановане на четвер.

Статуя встановлена в парку Taman Menteng, неподалік від якого Барак Обама проживав і вчився, будучи хлопчиком. З 1967 по 1971 роки сім"я Обами - його мати, вітчим і звідна сестра - проживали в Індонезії. Пізніше в своїх виступах нинішній американський президент описував досвід життя в цій країні як "екзотичний" і "повчальний", кажучи про те, що тут він вперше побачив бідність і хвороби.

Ідея створення монументу належить громадській організації "Фонд друзів Обами", штаб-квартира якої знаходиться в Індонезії. Створення статуї, виконаної з бронзи, обійшлося в більш ніж 10 тисяч доларів. Повідомляється, що спонсорами проекту виступили вісім громадян Індонезії, місцевий телевізійний канал і добродійна організація, що допомагає міським біднякам, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Обама в шортах і футболці з"явився в Індонезії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути