Ексклюзиви
понеділок, 21 вересня 2009 08:54

Обама сподівається, що Росія стане "менш параноїдальною"

Обама сподівається, що Росія стане "менш параноїдальною"
Президент США Барак Обама відкинув звинувачення своїх критиків у тому, що Росія змогла вплинути на вирішення його адміністрації щодо розміщення елементів ПРО в Польщі та Чехії. При цьому він висловив надію, що новий план США щодо ПРО в Європі зробить Росію "менш параноїдальною". Таку заяву американський президент зробив в інтерв"ю телеканалу СBS.

"Президент Джордж Буш мав рацію. Наш план не загрожував Росії і він не стане їй загрозою в майбутньому", - сказав Обама. "Російська влада не визначає стратегію нашої оборони. Ми ухвалили рішення, найбільш відповідне для нас. Воно найкраще захищатиме американців і росіяни почнуть поводитися менш параноїдально і вирішать ефективніше співробітничати з нами з проблеми іранської ядерної програми", - додав американський лідер.

Нагадаємо, 17 вересня США оголосили про відмову від старих планів щодо розміщення елементів ПРО в Чехії та Польщі, проте не відмовилися від ідеї ракетної оборони в Європі. Як заявив міністр оборони країни Роберт Гейтс, стару програму пропонується тепер замінити на нову, яка передбачає мобільніший і технологічніший захист. Зокрема, планується використання ракетних комплексів ближнього і середнього радіусу дії типу Patriot. За словами глави Пентагону, зараз Вашингтон веде пошук партнерів, які б могли розмістити на своїй території нові, досконаліші радари, датчики та ракети-перехоплювачі.

Модифікацію планів ПРО у Вашингтоні пояснили зокрема новими розвідданими, згідно з якими іранські ракети малої і середньої дальності на сьогоднішній день несуть актуальнішу загрозу, ніж потенційні міжконтинентальні ракети, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Обама сподівається, що Росія стане "менш параноїдальною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути