вівторок, 22 грудня 2009 10:29

Обама зробив щеплення від грипу і виділив $626 мільярдів Пентагону

Обама зробив щеплення від грипу і виділив $626 мільярдів Пентагону
Президенту США Бараку Обамі і його дружині Мішель зробили щеплення від свинячого грипу.

За словами представника Білого дому, Обамі лікарі зробили щеплення сьогодні прямо в його резиденції, а дружині президента - кілька днів раніше, передає Associated Press.

Президент США закликав співгромадян взяти з нього приклад і обов"язково зробити щеплення від грипу А (H1N1) всім, особливо дітям. При цьому він підкреслив, що вакцина безпечна. У жовтні щеплення від нового різновиду грипу також зробили двом дочкам лідера США - 11-річній Малії і 8-річній Саші.

Нагадаємо, в жовтні Обама оголосив у країні надзвичайний стан у зв"язку зі зростанням кількості хворих вірусом A/H1N1, так званим свинячим грипом. Тоді ж у США почалася загальна вакцинація від вірусу.

Пізніше Обама підписав законопроект про виділення 626 млрд дол на потреби американського військового відомства у 2010 фінансовому році.

У цю суму, призначену для Пентагону, включено 128 млрд дол на продовження військових операцій в Іраку і Афганістані.

Напередодні цей законопроект схвалив сенат США. За підтримку даного законопроекту проголосували 88 осіб, проти - тільки 10. Новий закон припиняє фінансування частини оборонних проектів.

Нагадаємо, бюджет Пентагону в 2009 році становив 612 млрд доларів. Для порівняння, уряд РФ у 2009-2011 році на держоборонзамовлення з бюджету виділив чотири трильйони рублів, а загальний оборонний бюджет Китаю в 2009 році склав 70,2 млрд. доларів, передає РБК.

Зараз ви читаєте новину «Обама зробив щеплення від грипу і виділив $626 мільярдів Пентагону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути