пʼятниця, 12 березня 2010 12:25

Обама розповів, на що він витратить Нобелівську премію

Обама розповів, на що він витратить Нобелівську премію

Через три місяці після отримання Нобелівської премії миру, президент США Барак Обама назвав благодійні організації, яким передасть свою нагороду, пише The Washington Post.

Суму в $1,4 мільйони президент США вирішив розподілити між десятьма організаціями, які "роблять видатну роботу в Сполучених Штатах і за кордоном, допомагаючи учням, ветеранам і багатьом іншим нужденним".

Найбільша частка в $250 тисяч дістається організації Fisher House, що забезпечує житлом сім"ї американців, які проходять лікування у військових госпіталях. $200 тисяч отримає фонд допомоги Гаїті, створений під егідою Білла Клінтона та Джорджа Буша-молодшого. По $125 тисяч отримають шість організацій, які займаються підготовкою школярів до вищих навчальних закладів, ще по $100 тисяч виділено двом групам, що діють за кордоном - Africare і Central Asia Institute.

Про рішення передати премію на благодійність Обама заявив у жовтні, відразу ж після її отримання. Міжнародна нагорода була присуджена американському президенту за "величезні зусилля по зміцненню міжнародної дипломатії і співпраці між народами", що викликало значну критику - зокрема, на тлі рішень Обами про нарощування контингенту США в Афганістані. Як показало проведене в грудні соціологічне опитування, більшість американців вважають, що премію присудили Обамі незаслужено.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Обама розповів, на що він витратить Нобелівську премію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути