пʼятниця, 04 грудня 2009 10:09

Обама привів тещу подивитись на різдвяну ялинку (ФОТО)
13

Президент США Барак Обама запалив вогні на головній ялинці Вашингтона, встановленій навпроти Білого дому.

"Історія Різдва - християнська, але разом з тим її урок - загальний для всіх", - відзначив Обама.

За словами президента, Різдво - це, перш за все, нагадування про те, що люди повинні любити і берегти один одного, піклуватися про своїх ближніх.

"Сьогодні ми згадуємо історію, таку ж прекрасну, наскільки просту. Історію дитини, що народилася далеко від будинку у батьків, які керувалися тільки вірою. І ця дитина зрештою створила віру, яка живе вже більше двох тисяч років і згідно з якою, незалежно від того, хто ми такі і звідки ми, ми всі повинні любити один одного як брати і сестри", - підкреслив президент США.

Він побажав щасливого Різдва, перш за все, військовослужбовцям, які проводять зимові свята далеко від домівки.

"Наші думки і молитви - з тими, хто знаходиться далеко від домівки в ці свята, з матерями та батьками, синами і дочками наших військових, які щодня ризикують своїми життями заради нашої безпеки", - сказав Обама.


"Ми всі, Мішель, наші дочки Малія і Саша і моя теща Мама Робінсон бажаємо вам всім дуже щасливого Різдва. А зараз найголовніше - натиснути кнопку і включити вогні на ялинці, мені допоможе Саша", - сказав Обама.

Долічивши з п"яти до одного, президент США і члени його сім"ї всі разом натиснули кнопку, після чого різдвяна ялинка запалала вогнями.

"Спрацювало!", - посміхаючись, вигукнув Обама.

Церемонія запалювання вогнів на Національній Різдвяній ялинці проходить в столиці США щорічно з 1923 року.

У 1978 році навпроти Білого дому була посаджена 14-метрова колорадська блакитна ялина, яка стала Національною Різдвяною ялинкою. Її оточують 56 ялинок меншого розміру, що представляють всі американські штати і території.

Урочисте запалювання вогнів на ялинці - одна з численних "президентських" традицій, пов"язаних з улюбленим святом американців - Різдвом. Чи не головна традиція Білого дому - "споруда" пряникового Білого дому. Цього року головним "архітектором" шоколадно-імбирно-марципанової будівлі вагою 177 кілограмів став президентський шеф-кухар Білл Йоссес.

РИА "Новости"

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «Обама привів тещу подивитись на різдвяну ялинку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути