Ексклюзиви
субота, 26 березня 2011 18:37

Спецтема: Війна у Лівії

Обама спростував, що США задумали воювати з Каддафі

Обама спростував, що США задумали воювати з Каддафі

Президент США Барак Обама спростував інформацію про те, що країна  готуює сухопутну операцію проти сил Каддафі у Лівії. Він зазначив, що як верховний головнокомандуючий  не бачить складнішого рішення, ніж послати наших військових по шляху, повному втрат.

США не повинні і не будуть втручатися кожного разу, коли в якійсь частині світу відбувається конфлікт. Обама додав, що ще раніше пообіцяв, що роль  озброєних сил США  буде обмеженою.

"Зараз настав час ширших міжнародних зусиль", - заявив нинішній президент країни. Як відомо, Барак Обама виступить у понеділок, 28 березня,  по телебаченню і роз'яснить цілі участі США у військовій операції в Лівії.

Про те, що найближчим часом Вашингтон має намір скоротити свою участь в лівійській операції, підтвердив міністр оборони США Роберт Гейтс.

Зокрема, про це він сказав днями  під час візиту до Санкт-Петербурга і вказав на важливість заяви президента США Барака Обами, в якій він "абсолютно ясно і чітко заявив, що не хоче, щоб американські збройні сили перебували на лівійській землі".

Також Гейтс повідомив, що знищення Муаммара Каддафі силами західної коаліції було б помилкою.

При цьому глава Міноборони США вважає, що "абсолютно зрозуміло всім, що лівійський народ буде в кращій ситуації без Каддафі, однак, тим не менше, самі лівійці повинні вирішити для себе це питання".

Військова операція коаліційних сил була розгорнута в Лівії після того, як 19 березня в Бенгазі почалися бойові зіткнення між повстанцями та військами Каддафі. Уряд Лівії за день до цього оголосив про припинення вогню, проте опозиціонери стверджували, що обіцянки виконано не було.

Раніше ці завдання операції коаліційних сил в Лівії, яка почалася увечері 19 березня, називали як основні. У обстрілі позицій військ, лояльних лідеру Лівії Муаммару Каддафі, брали участь Великобританія, Франція, США, Канада та інші країни. 21 березня свою першу операцію провели бельгійські ВПС, які відправили до Лівії 8 винищувачів F-16.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Обама спростував, що США задумали воювати з Каддафі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути