вівторок, 06 квітня 2010 12:32

Обама назвав себе негром

Обама назвав себе негром

Президент США Барак Обама взяв участь у переписі населення, який зараз проходить в країні і в одній з відповідей на запитання анкети назвав себе "негром".

Серед питань, на які пропонувалося відповісти американцям, були такі, як "ім"я", "вік", "стать", "житло", а також національне або етнічне походження. Брати участь у переписі населення зовсім необов"язково. Він носить добровільний характер. Однак Обама разом з членами своєї родини вирішили продемонструвати співвітчизникам особистий приклад.

Відповідаючи на запитання анкети, в графі "расова приналежність" американський президент вибрав варіант "чорний, афроамериканець, або негр". Цю інформацію підтвердили і в Білому домі.

Термін "негр" був повернений у бланки перепису лише в 2010 році, оскільки, на думку розробників анкет, деякі літні американці досі вважають себе саме такою расою, навіть незважаючи на те, що багато чорношкірих громадян США сприймають це слово як образу і вважають , що цей термін давно застарів.

Обама, батьком якого є кенієць, а матір"ю - біла американка зі штату Канзас, мав право обирати свою расову приналежність і з інших варіантів, наприклад, таких, як "багаторасове", "білий" або нейтральне "інше". Проте американський лідер вирішив відповісти саме таким чином і ніяк інакше.

Дни.ру

Зараз ви читаєте новину «Обама назвав себе негром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути