понеділок, 16 лютого 2009 16:28

Обама оголосив три округи Оклахоми зоною лиха

Обама оголосив три округи Оклахоми зоною лиха
Президент США Барак Обама в неділю офіційно оголосив три округи в штаті Оклахома зоною великомасштабного стихійного лиха. Тепер допомога з федерального бюджету доступна для мешканців округів Картер, Логан і Оклахома, що постраждали в результаті бур і ураганів 10 лютого.

Федеральне агентство з надзвичайних ситуацій опублікувало номери телефонів, за якими постраждалі можуть звернутися за допомогою. Рішення Обами дає жертвам стихії й інші можливості: наприклад, мешканці трьох округів зможуть отримати під низький відсоток кредити на ремонтні потреби від федерального Управління у справах малого бізнесу.

Губернатор Оклахоми Бред Генрі, який звернувся за допомогою до федерального уряду увечері в п"ятницю, висловив задоволення з приводу оперативного рішення Обами. За даними офісу губернатора, в штаті ураганом знищено понад триста житлових будинків. Найбільше постраждало місто Лоун-Гроув в окрузі Картер, через яке пройшло потужне торнадо, там, за даними офісу губернатора загинули вісім людей. Раніше повідомлялося, що ще один постраждалий з Лоун-Гроув помер в лікарні.

За матеріалами: "Лента.ру", "ForUm"
Зараз ви читаєте новину «Обама оголосив три округи Оклахоми зоною лиха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути