пʼятниця, 07 листопада 2008 11:48

Обама - не перший чорношкірий президент США (ФОТО)

Чорношкірих президентів США ми бачили і раніше. Так само як і новообраний президент, Барак Обама, вони виблискували з екранів телевізорів своїми голлівудськими усмішками. Тільки з однією відмінністю - кандидатуру на цей пост вибирав не народ, а режисер. За історію американського кінематографа роль президента Америки стільки раз віддавали чорношкірим акторам, що всі вже встигли змиритися з думкою, що рано чи пізно це таки трапиться. І ось, після 232 років існування країни, це відбулося. Сподіватимемося, що і нинішній новоспечений президент не поступатиметься в героїзмі своїм голлівудським колегам за посадою. Представляємо кращих президентів афроамериканського походження, що назавжди увійшли до історії кінематографа.

Морган Фрімен зіграв американського президента у фільмі Мімі Ледер "Зіткнення з безоднею". Там він бився з космічною загрозою, - величезною кометою. Природно, актор був на висоті, як це личить справжнім американським героям. Акторові не звикати - його героям вже не раз доручали вершити долю не тільки американського народу, але і людства. Президентом бути нелегко, але Богом складніше. Проте і з цією роллю актор справився з не меншим успіхом у фільмі "Брюс всемогутній".

Акторові Томмі Лістеру, що зіграв чорношкірого президента в усесвітньо відомому дітищі Люка Бессона, - "П"ятому елементі", теж довелося непросто. А як ти думаєш, бути президентом планети! Не дивлячись на покладену на нього відповідальність, Лістеру все ж таки довелося поділитися славою і героїзмом з міцним горішком Брюсом Уїллісом.

Ще один чорношкірий артист Кріс Рок зіграв президента США у фільмі "Голова держави", виступивши його режисером, продюсером і сценаристом. Ще одна красива історія, ще одна американська мрія. Хлопець-активіст, який повинен був для вигляду скласти конкуренцію кандидатові в президенти Штатів, проявив трохи більше активності і у результаті таки сам зайняв цей пост. "Єдина біла річ - це будинок" - такий девіз кінофільму. Він ще раз доводить, що говорити сьогодні про расову дискримінацію, тим більше в стінах Білого дому - моветон.

Американські режисери завжди фривольно відносилися до ролей президентів в кіно. Наприклад, в американському рімейку фільму "Соляріс" відомий всім герой фільму Сарторіус у результаті чомусь став чорношкірою жінкою на ім"я Гордона. Але навіть белим президентам у американців доводиться нелегко. У фільмі голлівудського режисера Тіма Бертона "Марс атакує" актор Джек Ніколсон, узявшись за управління країною, відчайдушно боровся із страшними і нещадними прибульцями. А у фільмі "День Незалежності" актор Біл Пуллман, знову-таки в кадрі виконуючий обов"язки президента, для порятунку планети від чергової небезпеки не побоявся особисто сісти за штурвал літака-винищувача.

Улюбленець американців, Арнольд Шварцнеггер, також побував президентом - у фільмі режисера Марко Брамбілла "Руйнівник". Не обійшов стороною питання президентства Шварцнеггера повнометражний мульт "TheSimpsonsMovie". Можливо, якби не закон Конституції США, що забороняє людині, що не народилася в США, ставати кандидатом на обрання президентом країни, йому таки вдалося реалізувати свій потенціал і поза знімальним майданчиком.

За матеріалами "Дело"

Зараз ви читаєте новину «Обама - не перший чорношкірий президент США (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути