Ексклюзиви
понеділок, 13 жовтня 2008 14:57

Обама і Маккейн витратили рекордну суму на виборчий процес

Демократ Барак Обама і республіканець Джон Маккейн витратили в ході боротьби за пост президента США рекордну в американській історії суму. Сукупна вартість витрат кандидатів склала 1 млрд. доларів.

Згідно з останніми даними Федеральної виборчої комісії (ФІК), виборчий штаб Обами витратив 377 млн. доларів, а Маккейна - 194 млн. Завдяки спонсорам кандидатам вдалося привернути 454 і 230 млн. доларів відповідно, повідомляє "Newsru.com".

Загальна сума витрат демократів склала 750 млн. доларів, республіканців - 477 млн. доларів. Якщо враховувати витрати всіх 27 кандидатів на "праймеріз", то загальна вартість виборчого марафону, що стартує 20 місяців тому, досягає 1,3 млрд. доларів.

Ця сума склалася з вартості авіаперельотів по всій країні, роботи сотень офісів, виплат політичним консультантам і співробітникам виборчих штабів, а також покупки ефірного часу для агітаційних роликів.

Зараз ви читаєте новину «Обама і Маккейн витратили рекордну суму на виборчий процес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути