Ексклюзиви
четвер, 10 вересня 2009 08:37

Обама хоче витратити на здоров"я американців $900 млрд

Обама хоче витратити на здоров"я американців $900 млрд

Президент США Барак Обама виступив в середу, 9 вересня, зі зверненням до Конгресу, в якому виклав основні пункти програми реформування системи охорони здоров"я.

За словами Обами, в основі плану реформ лежать три мети. Першою з них є поліпшення умов медичного страхування для тих громадян, які вже придбали поліс. Зокрема, йдеться про обмеження страхових внесків і заборону для страховиків встановлювати ліміти вартості програм лікування.

Другою метою програми є створення біржі для страховиків, яка дозволить придбати страховку за розумні гроші тим американцям, у яких її поки немає. При цьому Обама відзначив, що для юридичних і фізичних осіб, які не мають в своєму розпорядженні достатніх коштів, будуть передбачені кредити і пільгові ціни.

Третій пункт плану передбачає введення обов"язкового медичного страхування, яке дозволить скоротити незаплановані бюджетні витрати на оплату лікування незастрахованих осіб. Дане нововведення торкнеться тільки тих громадян і установ, які будуть в змозі виплачувати відповідні внески.

За словами Обами, загальна вартість програми, розрахованої на десять років, складе 900 мільярдів доларів. Він запевнив законодавців, що ці витрати не призведуть до подальшого зростання бюджетного дефіциту. Згідно з планом, кошти на реформу будуть отримані за рахунок скорочення інших статей бюджетних витрат, а також раціональнішого розподілу доходів в самому секторі медичного страхування.

У перспективі, відзначив Обама, якщо темпи зростання витрат на страхування вдасться обмежити, бюджет виграє щонайменше чотири трильйони доларів.

Крім того, Обама запевнив, що витрати на реформу не ставлять під загрозу інтереси немолодих американців, пояснивши, що ефективність обслуговуючої їх програми Medicare буде навпаки збільшена.

Реформування системи охорони здоров"я є одним з ключових пунктів програми Обами. Раніше повідомлялося, що саме цей проект став причиною зниження популярності президента. Особливо різку критику він викликав з боку немолодих американців, на думку яких, положення середнього класу поліпшуватиметься за їхній рахунок, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Обама хоче витратити на здоров"я американців $900 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути