Ексклюзиви
четвер, 20 серпня 2009 16:40

Обама хоче випустити на свободу шістьох в"язнів Гуантанамо

Обама хоче випустити на свободу шістьох в"язнів Гуантанамо

Адміністрація Барака Обами має намір найближчим часом випустити з в"язниці Гуантанамо шістьох ув"язнених. Їх переведуть у виправні заклади інших країн, або зовсім дарують свободу, але без можливості повернення до Сполучених Штатів.

Один з в"язнів, якого готують до транспортування, - наймолодший ув"язнений в"язниці на базі ВМС США на Кубі Мухаммед Джавад.

Раніше ЗМІ неодноразово повідомляли, що він буде відправлений на батьківщину до Афганістану, де влада гарантувала йому звільнення. Проте тепер з"явилася інформація, що США все ж таки можуть пред"явити йому звинувачення в нападі на двох американських військовослужбовцях в Афганістані та їхнього перекладача.

В той же час, остаточно відома доля четверо інших ув"язнених Гуантанамо. Двоє будуть відправлені до Португалії, з урядом якої США досягли угоди щодо розміщення обвинувачених в тероризмі.

Ще двох уряд Сполучених Штатів передасть владі Ірландії, що також висловила згоду взяти участь в закритті в"язниці на Кубі.

Тим часом, в Гуантанамо як і раніше залишаються близько 229 в"язнів, і експерти втрачають упевненість, що адміністрація зуміє виконати дані Бараком Обамою обіцянки і закрити в"язницю до кінця січня 2010 року, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Обама хоче випустити на свободу шістьох в"язнів Гуантанамо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути