пʼятниця, 30 травня 2008 09:01

НТКУ заявляє про фальсифікацію результатів "Євробачення"

Перемога російського виконавця Діми Білана на конкурсі "Євробачення-2008", що проходив 25 травня в Бєлграді (Сербія), є результатом фальсифікацій. Про це заявив виконуючий обов"язки розділу Національної телерадіокомпанії України Василь Ілащук.

"Вже після другого півфіналу до нас підходили і говорили, щоб Україна готувала Палац спорту і вареники - перше місце росіянина було для всіх шоком. Я особисто не знаю жодної людини, яка б проголосувала за Білана. Дзвонив на Балкани на національні канали. Там проводили опитування на вулиці після оголошення результатів, і не було жодної людини, яка б проголосувала за Росію", - сказав Ілащук в інтерв"ю газеті "Україна молода".

"За бали відповідають комунікаційні компанії. В Україні також результат був сфальсифіковано", - підкреслив Ілащук.

У свою чергу, перший віце-президент української Національної телерадіокомпанії Роман Недзельський заявив, що має намір подати до суду на російський державний канал "Росія", що по супутнику транслював конкурс на Україну. Як повідомляє "Новий регіон", Недзельський підкреслив, що має намір вимагати позбавлення "Росії" ліцензії на транслювання в Україні.

Минулого року телеканал "Росія" вже попереджали про неправомірну трансляцію конкурсу на території України.

Про фальсифікацію підсумків відбіркового туру говорили і в Росії. Як мовиться на російському сайті конкурсу, в нечесних виборах організаторів російського етапу "Євробачення-2008" звинуватила ніжегородська група "Aero", повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «НТКУ заявляє про фальсифікацію результатів "Євробачення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути