четвер, 25 червня 2020 18:48

Нову пам'ятну марку присвятили сезону з рекордним врожаєм зернових

З нагоди надзвичайно вдалого 2019-2020 сезону Українська зернова асоціація (УЗА) випустила спеціальну пам'ятну поштову марку про рекордний врожай - 98 млн т.

Про це в четвер повідомили в пресслужбі УЗА.

"Завершився рекордний для України 2019/2020 зерновий маркетинговий рік, в якому виробництво зернових та олійних сягнуло 98 млн т, а експорт 62 млн т", - йдеться в повідомленні.

Пам'ятна марка містить логотип Української зернової асоціації, зображення трьох культур - колоски пшениці, початки кукурудзи та квітку соняшника -і написи "98 млн тонн" та "2019/2020". На тлі - стилізована карта України та позначені пунктиром і крапками основні напрямки експорту зернових культур.

Автор: uga.ua
  УЗА випустила пам'ятну марку присвячену рекордному врожаю зернових
УЗА випустила пам'ятну марку присвячену рекордному врожаю зернових

В УЗА наголошують, що Україна протягом останніх 3-х років стабільно демонструє врожаї понад 90 млн т. В середньостроковій перспективі Асоціація очікує подальшого зростання виробництва зерна та олійних культур за рахунок підвищення врожайності - до 113 млн т, водночас експорт може сягнути понад 70 млн т.

Варто зазначити, що торік Україна встановила одразу декілька рекордів у виробництві зернових: врожай пшениці – 28,2 млн т, з яких на експорт відправили 20,5 млн т, кукурудзи – 35,2 млн т, експорт склав 30,3 млн т.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінекономіки повідомили прогноз щодо врожаю зерна

"Це не межа для врожаїв цих культур, оскільки середня врожайність пшениці в Україні поки складає 4 т/га (у Франції 8 т/га), а кукурудзи 7 т/га (в США в штаті Айова з подібним кліматом - 12 т/га). Тому в України є значний потенціал до збільшення врожайності культур та валового збору врожаїв зернових. Ми переконані, що Україна і її аграрна галузь продовжить встановлювати нові рекорди й надалі", - зазначили в об'єднанні виробників, переробників та експортерів зерна.

Україна входить до п'ятірки провідних країн експортерів зернових за всіма основними зерновими культурами, а за грошовою оцінкою 2019 року наша країна посіла друге місце за експортом зернових після США з показником $9,6 млрд, обійшовши за цим показником Аргентину ($9,3 млрд) та Росію ($7,9 млрд).

Зараз ви читаєте новину «Нову пам'ятну марку присвятили сезону з рекордним врожаєм зернових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути