пʼятниця, 18 травня 2012 13:33

Новий французький уряд прикрасили 17 жінок-міністрів
14

Новий уряд Жан-Марка Еро
Фото: Фото: Reuters
"Прекрасна половина" нового уряду Франції
Орель Філіпетті (Aurelie Filippetti), Міністр культури
Сесіль Дюфло (Cecile Duflot), Міністр територіальної рівності та будівництва
Крістіан Тобіра (Christiane Taubira), Міністр юстиції

У Франції оголошено склад нового уряду на чолі з прем'єр-міністром Жан-Марком Еро. Цей кабінет міністрів став першим в історії Франції з рівною кількістю чоловіків і жінок на міністерських посадах. Перше засідання нового уряду заплановано на четвер.

Жан-Марк Еро був призначений прем'єр-міністром Франції 15 травня указом нового президента країни Франсуа Олланда. Він змінив на посту голову уряду Франсуа Фійона, який обіймав цю посаду з 2007 року.

До призначення головою уряду Еро займав посаду мера французького міста Нант. Після призначення він не залишив її і поки що поєднує обидві посади. З 1997 року Еро також очолював фракцію соціалістів у парламенті Франції.

Серед нових призначень уряду багато нових обличь. Так міністром оборони став Жан-Ів Ле Дріан (Jean-Yves Le Drian), міністром економіки, фінансів та міжнародної торгівлі призначений П'єр Московісі (Pierre Moscovici), а ось міністром закордонних справ став колишній прем'єр-міністр країни Лоран Фабіус (Laurent Fabius), повідомляє AFP.

Міністерство внутрішніх справ у новому уряді очолив Мануель Валь (Manuel Valls), міністерство культури - Орелі Філіпетті (Aur?lie Filippetti), головою міністерства праці став Мішель Сапен (Michel Sapin).

Зараз ви читаєте новину «Новий французький уряд прикрасили 17 жінок-міністрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути