вівторок, 12 травня 2020 18:58

"Нова пошта" відправила лікарям чергові партії гуманітарної допомоги
5

"Нова пошта" продовжує робити свій внесок у протистояння із Covid-19, забезпечуючи медиків усім необхідним для боротьби з коронавірусом. У перший день часткового зняття карантинних обмежень – 12 травня 2020 року – компанія відправила медикам 5 українських лікарень великі партії засобів індивідуального захисту, дезінфекційних речовин, медичного інвентарю й обладнання.

Хотинська центральна районна лікарня одержала 10 тис. медичних захисних масок, Долинська центральна районна лікарня – 2 тис. комбінезонів, 2 тис. респіраторів, 5 тис. одноразових халатів, 7 тис. масок і медичних шапочок. Задоволено прохання медиків Чернігівської міської лікарні № 1. Для закладу придбали дефібрилятор, 6 пересувних опромінювачів бактерицидного типу, 5 пульсоксиметрів, 20 безконтактних термометрів, 500 л антисептика та 300 л дезінфекційних речовин, 1000 ПЛР-систем, 27 тис. засобів індивідуального захисту (комбінезони, маски, рукавички, респіратори). Більш як 7 тис. одиниць ЗІЗ відвантажено Мирноградській центральній міській лікарні. Також медики одержали 2 монітори пацієнта й один інфузомат. Ще одну партію допомоги відправили Центру первинної медико-санітарної допомоги Веснянської сільради Миколаївського району. Чернівецькі лікарі одержали 200 комбінезонів, 5500 респіраторів, 11 тис. масок, понад 10 тис. одноразових халатів, 2 тис. пробірок для забору проб, кілька сотень комплектів бахіл і захисних окулярів.

"9 та 12 травня наша компанія передала чергові партії гуманітарної допомоги. Ми безмежно вдячні лікарям за їхню мужність, професіоналізм, сміливість і самопожертву в боротьбі з невидимим ворогом. Пишаємося тим, що ухвалене в березні рішення про виділення 25 мільйонів гривень для забезпечення наших медиків усім необхідним, дозволило запобігти піковим критичним навантаженням на опорні лікарні, врятувати життя та зберегти здоров'я сотням тисяч наших співвітчизників", – повідомила співзасновниця "Нової пошти" Інна Поперешнюк.

Як повідомлялося раніше, 15 березня 2020 року, керівництво "Нової пошти" ухвалило рішення про виділення 25 млн грн на закупівлю медичного обладнання, медикаментів і засобів індивідуального захисту для медичних закладів країни. Перші поставки гуманітарної допомоги розпочалися через 3 дні – 18 березня.

Компанія бере участь у муніципальній програмі Києва та благодійних бізнес-акціях, здійснюючи безоплатну адресну доставку соціально незахищеним верствам населення та людям, що перебувають у зоні ризику, продуктових і медичних наборів від найбільших торговельних мереж і КМДА.

На початку квітня 2020 року "Нова пошта" відгукнулася на прохання президента України Володимира Зеленського. Протягом усього 4 днів у 25 регіонів України компанія безоплатно доставила 120 т особливо важливих державних медичних вантажів, установивши рекорд стосовно швидкості та якості наданих логістичних послуг. У цьому самому місяці в межах програми "Гуманітарна пошта України" компанія відправила 4529 посилок загальною вагою 522,7 т. Соціальний проєкт, що виник 2014 року як відповідь на російську агресію, спрямований на покриття потреб нашої армії, одержав новий поштовх через пандемію Covid-19. Під час карантину до нього приєдналися 19 волонтерських організацій, тепер кількість учасників - 135.

Зараз ви читаєте новину «"Нова пошта" відправила лікарям чергові партії гуманітарної допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути