вівторок, 24 грудня 2019 12:06

Нова митниця: відправили перше онлайн-доручення про перевірку

Нова митниця: відправили перше онлайн-доручення про перевірку
Раніше "орієнтування" про проведення митного огляду надсилались від правоохоронних органів до конкретного митного посту в паперовому вигляді. Фото:pershij.com.ua

Вперше Служба безпеки України спільно з Державною митною службою здійснили доручення про перевірку товарів в онлайн-формі.

Запит направили на проведення огляду партії товарів широкого вжитку та електротехніки на Одеській митниці, повідомили в прес-центрі СБУ.

Відправляють це доручення через онлайн-форму зі зрозумілим алгоритмом дій. Правоохоронці вносять усю інформацію у спеціальну електронну форму, яка потрапляє до центрального апарату митниці та централізовано вноситься до програмно-інформаційного комплексу, який забезпечує автоматизоване спрацювання по ризикових поставках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через митницю і переділ на тютюновому ринку в бюджеті виникла діра в 51 млрд грн - Гончаренко

Раніше "орієнтування" про проведення митного огляду надсилались від правоохоронних органів до конкретного митного посту в паперовому вигляді. Через це на рівні центральних апаратів митниці та правоохоронних органів неможливо було відслідкувати кількість та результативність таких "запитів".

"Ми максимально переводимо всю роботу в електронний вигляд та мінімізуємо вплив людського фактора. Особливо у питаннях перевірок від правоохоронців на митних пунктах", ‒ прокоментував запуск першого онлайн-доручення голова Держмитслужби Максим Нефьодов.

Проект запустився відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 2 жовтня 2019 року № 861.

На Закарпатській митниці запрацював перший стаціонарний сканер, який прискорить перевірку вантажів у 10 разів. Найближчим часом планується запуск ще семи сканерів.

Зараз ви читаєте новину «Нова митниця: відправили перше онлайн-доручення про перевірку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути