середа, 10 червня 2009 11:38

Німецький концерн Arcandor збанкрутував

Автор: Фото з сайту Lepoint.fr
  Плакати під час акції протесту біля будівлі концерну Arcandor
Плакати під час акції протесту біля будівлі концерну Arcandor

Берлін не має наміру надавати фінансову допомогу концерну Arcandor, власникові торгових домів Karstadt.

"Це не Opel", - коментують у Берліні.

Концерн Arcandor надав роботу більше 53 тисячам жителів у всій Німеччині, ще 17 тисячам поза межами країни. Тільки 3,6 тисячі людей працюють у Берліні. Він займається торгівлею, туризмом і є власником мережі туристичних агентств Thomas Cook, торгових центрів Karstadt, і телемагазинів HSE 24. Також концерн володіє декількома мережами універмагів, мережею з 160 ресторанів Lebuffet і фешенебельним універмагом Kadewe в центрі Берліна.

Напередодні концерн Essen оголосив про своє банкрутство. Перед цим цілий тиждень його менеджери намагались добитись від німецького уряду хоч якоїсь допомоги. Але Берлін відмовив, кажучи про те, що порятунок концерну - справа його власників.

"У Arcandor є здорові сегменти", - заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, відмовляючи концерну в 630-ти млн євро кредиту.

У вівторок вранці концерн мав обговорити новий план порятунку, але замість цього "вивісив білий прапор".

Ще два роки тому Arcandor отримував до 15 млрд євро прибутку, але в кризу німці стали економнішими і в торгових центрах класу "люкс" стало порожньо. Аналогічна ситуація сталася і в туристичних агентствах. Доходи концерну знизилися настільки, що він був не в змозі сплатити оренду торгових майданчиків.

Як повідомлялось, 8 червня уряд Німеччини відхилив можливість видати державні гарантії на її фінансову підтримку. Не допомогли врятувати компанію і масові демонстрації працівників концерну.

Нагадаємо, 1 червня один з найбільших автовиробників – компанія General Motors – також подала офіційну заяву про визнання її банкрутом, щоб отримати захист від претензій кредиторів. Фахівці уже назвали це банкрутство найбільшим дефолтом промислової компанії в історії США.

За матеріалами: РИА "Новости", Дело, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Німецький концерн Arcandor збанкрутував ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути