Ексклюзиви
неділя, 29 липня 2007 15:47

Німецький дипломат представлятиме Євросоюз на переговорах по Косово

Європейський союз в неділю призначив німецького дипломата Вольфганга Ішингера представляти блок 27 країн-членів ЄС на майбутніх переговорах з приводу майбутнього Сербської провінції Косово.

Ішингер приєднається до представників Росії і США, які спільно проведуть переговори, повідомив прес-секретар заяву верховного представника по загальній зовнішній політиці і політиці безпеки ЄС Хавьера Солана.

"Спеціальний представник Ішингер добиватиметься досягнення проведення реальних і цілеспрямованих переговорів між сторонами. Косово є ключовим пріоритетом для Європейського Союзу", - мовиться в заяві.

З 1999 року край Косово, що формально залишається частиною території Сербії, знаходиться під управлінням ООН. Переговори про остаточний статус краю між Бєлградом і Пріштіною, що продовжувалися у Відні за міжнародним посередництвом протягом 2006 року, до домовленості не привели, оскільки керівництво Косово наполягає на незалежності, а власті Сербії з цим категорично не згодні.

В результаті в СБООН так і не була внесена узгоджена резолюція по Косово.

Зараз питання про вироблення остаточного статусу Косово передане в Контактну групу, яка повинна підготувати новий раунд прямих переговорів між Бєлградом і Пріштіною.

У Контактну групу по Косово входять США, Великобританія, Франція, Італія, Німеччина і Росія, повідомляє агентство Ассошиейтед Прес.

Зараз ви читаєте новину «Німецький дипломат представлятиме Євросоюз на переговорах по Косово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути