субота, 03 травня 2008 12:41

Німецькі відьми влаштували Вальпургієву ніч (ФОТО)
7

Окрім Першотравня у деяких країнах відзначають так звану Вальпургієву ніч (нім.- Walpurgsnacht) або Свято німецьких відьом.

За давньонімецьким повір"ям, у ніч на святу Вальпургiю відьми щороку злітаються на гору Брокен, щоб попрощатися з зимою та позмагатися у своєму диявольському хисті. А за арбітра у них - сам Сатана. Саме на Вальпургiєву ніч сягають своєї кульмінації i події у славнозвісному "Фаустi" Гете.

У середні віки вірили, що в останню ніч квітня здійснюється шабаш відьом. Відьми сідали верхи на мітли і зліталися на гірські вершини, де проводили час в диких бенкетах, танцях і зляганні з демонами і дияволом.

З кожним роком на святкування Вальпургієвої ночі в Германії збирається все більше людей. Популярність свята пояснюється тим, що Вальпургієва ніч втратила містичний ореол, і стала головним чином світським святом.

У горах Гарц на півночі Німеччини до цього свята зазвичай готуються заздалегідь. Населені пункти навколо найвищої гори Брокен прикрашають фігурами відьом, на дверях вивішують пучки трав, які, за німецькими повір"ями, відгонять злих духів. Вершина гори заввишки 1142 метри майже завжди захована в тумані. Учені порівнюють тамтешній клімат з ісландським.

Цього року в ніч на 1 травня в цих місцях пройшло більше 30 концертів, ходів і спектаклів. Як завжди, центром святкувань стало містечко Талі, де в останній квітневий вечір цього року влаштовується театралізована вистава за мотивах "Фауста" Гете.



Бронзова скульптура диявола, розташована в місті Талі на місці де проходить шабаш відьом.

Фото Etoday.
Зараз ви читаєте новину «Німецькі відьми влаштували Вальпургієву ніч (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути