понеділок, 04 березня 2013 10:18

Німці блокуватимуть приєднання Болгарії та Румунії до Шенгену

Німці блокуватимуть приєднання Болгарії та Румунії до Шенгену
Фото: gazeta.dt.ua

У разі необхідності Німеччина заблокує приєднання Болгарії та Румунії до Шенгенського безвізового простору. Планується, що рішення з цього питання буде винесене на наступному тижні за підсумками засідання Ради Євросоюзу на рівні глав внутрішньополітичних відомств у Брюсселі. Як повідомив міністр внутрішніх справ ФРН Ханс-Петер Фрідріх, намір Софії і Бухареста щодо вступу в Шенген "зазнає невдачі через вето, яке накладе ФРН".

"Наші громадяни підтримають розширення Шенгенської зони тільки в тому випадку, якщо (у Болгарії та Румунії) будуть виконані всі умови. Але цього не сталося", - вважає Фрідріх.

Ця заява прозвучала на фоні опублікованої в минулу суботу статистики, згідно з якою переважна більшість німців - 70% - виступає за введення обмежень на міграцію з країн ЄС. Якщо у 2007 році на території ФРН проживали 64 000 біженців і мігрантів з Болгарії та Румунії, перш за все циган, то зараз їх кількість досягла 180 тисяч. Німці побоюються, що з приєднанням цих держав до безвізової зони кількість приїжджих зросте ще більше, що призведе до руйнування німецької соціальної системи, передає ІТАР-ТАСС.

Фрідріх нагадав, що право пересування та проживання всередині європейських кордонів передбачає наявність постійного місця роботи або навчання. "

Однак той, хто приїжджає лише для отримання соціальних виплат, зловживає цими свободами і повинен триматися подалі від них", - вказав глава МВС.

Зараз ви читаєте новину «Німці блокуватимуть приєднання Болгарії та Румунії до Шенгену». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути