середа, 21 липня 2010 15:53

Ніколаєнко каже, що у Табачника "дали маху" з вступною кампанією

Ніколаєнко каже, що у Табачника "дали маху" з вступною кампанією

Екс-міністр освіти Станіслав Ніколаєнко дав позитивну оцінку нинішній вступній кампанії до вітчизняних вузів.

Про це він заявив в коментарі Gazeta.ua.

"Вцілому правила прийому документів і умови вступу до вузів цього року дещо поліпшились. Мова йде про певні послаблення і середній бал ввели. Що стосується прийому документів, то, на мою думку, окремі працівники міністерства освіти, які займаються вищою школою, дали трохи маху. Така спека, і скорочення з місяця до двох тижнів прийому документів посилило напругу. Особливо в престижних університетах Києва, Львова, й в Харкові така картина. Тому, можливо, хоча б на тиждень потрібно продовжити термін прийому документів", - переконаний міністр освіти в уряді Януковича.

Ніколаєнко вважає, що Міносвіти варто обмежити кількість вузів, до яких одночасно можна подавати документи – з п"яти (з трьома спеціальностями) до двох університетів (з двома спеціальностями у кожному).

"Що стосується норми "п'ять вузів на три спеціальності", то вона не зовсім досконала. Я залишив би два вузи по дві спеціальності. Це абсолютно нормально", - зазначив лідер партії "Справедливість".

Екс-міністр переконаний, що зарахування абітурієнтів вже можна робити у електронній формі.

"Нам пора переходити на електронну форму. Оскільки у нас немає іспитів, а у Центрі оцінювання якості освіти у електронній базі є дані на кожного абітурієнта, який складав цього року тести. Вже можна було б і зарахування робити в електронній формі, щоб не возити оті папери, а оригінали поздавати після зарахування. Є ж закон про електронний цифровий підпис. Міністр, чи ректор захищає свій підпис в УЦО і він у мільйон разів захищеніший, ніж мокра печатка, чи підпис авторучкою", - зазначив політик.

Також на думку Ніколаєнка необхідно ретельніше підходити до організації роботи прийомних комісій.

"Стосовно організаційних питань, то з урахуванням температурних умов потрібно було збільшити число тих, хто приймає документи у приймальних комісіях, продовжити час їхньої роботи, збалансувати графіки прийому", - переконаний екс-міністр.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів рекомендує міністерству освіти протягом тижня прийняти рішення про продовження вступної кампанії на два тижні.

Зараз ви читаєте новину «Ніколаєнко каже, що у Табачника "дали маху" з вступною кампанією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути