понеділок, 28 грудня 2009 09:44

Нігерійський терорист походив з багатої родини

Умар Фарук Абдул Муталлаб, який напередодні намагався підірвати літак з 300-ма пасажирами на борту, є сином багатого і впливового нігерійського політика. Його батько Умар Муталлаб - шанований банкір та один з найбагатших людей Нігерії, пише Tvn24.

Сім"я підривника не могла поскаржитися на відсутність грошей. Муталлаб мав можливість подорожувати та навчатися за кордоном. В 2005 році він поступив в престижний університет Лондона.

Вважається, що саме під час навчання в столиці Англії нігерієць заразився екстремізмом. Хоча Північна Нігерія є переважно ісламістською, екстремістські різновиди цієї релігії не особливо поширені там.

Однокурсники терориста розповіли, що він уникав людей, а на голові постійно носив шапку, яку молоді нігерійці носили лише під час релігійних ритуалів.

Завдяки грошам, які він отримував від батька, Муталлаб міг подорожувати по всьому світу - особливо в райони, де процвітає мусульманський фанатизм. Наприклад, він відвідував Ємен, щоб поглибити свої знання арабської мови в релігійній школі.

Там він зустрівся з представниками "Аль-Каїди", які порадили 23-річному нігерійцю підірвати бомбу в літаку, який незабаром мав летіти з Амстердаму в Детройт у Різдвяну ніч. Проте теракт не вдався, однак призвів до значного посилення заходів безпеки в аеропортах.

Це вже не перший випадок, коли юнаки стають терористами в елітних університетах Лондона.

Ахмед Омар Саїд Шейх, вбивця американського журналіста Даніеля Перла, також вирішив стати терористом в Лондоні. Він народився у Великій Британії в багатій пакистанської сім"ї, навчався у престижній лондонській школі економіки. Саме там він приєднався до екстремістів.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Нігерійський терорист походив з багатої родини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути