Ексклюзиви
понеділок, 13 липня 2009 13:53

Нігерійські бойовики заявили про "безпрецедентну атаку" на нафтові танкери

Нігерійські бойовики заявили про "безпрецедентну атаку" на нафтові танкери
В Нігерії бойовики Руху за звільнення дельти Нігеру (РЗДН) оголосили про здійснення "безпрецедентної атаки" на нафтові танкери недалеко від Лагосу. У поширеному членами угрупування повідомленні говориться, що "запасні танкери і танкери під завантаження, пришвартовані біля доків, охоплені вогнем".

У повідомленні також говориться, що озброєна людина атакувала док Atlas Cove Jetty напередодні увечері. За словами джерел в місцевій службі безпеки, до них надходило повідомлення про вибух і 30-хвилинну перестрілку в місті.

11 липня ц.р. бойовики РЗДН знов підірвали нафтопровід, що належить американській нафтовидобувній компанії Chevron. Постраждалий нафтопровід вже не раз виводився з ладу. Недавно він знов був запущений в експлуатацію після дорогого ремонту. 8 липня 2009 р. бойовики РЗДН заявили про вибух двох нафтопроводів на території Нігерії, що належать англо-голландській компанії Shell та італійській компанії Agip.

ЗЗДН виступає за незалежність найбільш багатої вуглеводнями місцевості в країні - дельти річки Нігер, а також за подальшу націоналізацію нафтового сектора і "справедливіший" розподіл доходів від експорту ресурсів. Бойовики цієї організації неодноразово здійснювали напади на об"єкти, що належать іноземним нафтовим компаніям, а також захоплювали в заручники і вбивали їхніх співробітників. В середині 2007 р. терористична активність бойовиків призвела до того, що об"єми експорту нігерійської нафти скоротилися на 25%. Активність бойовиків в Нігерії є одним з ціноутворюючих чинників на світовому нафтовому ринку, передає Бі-бі-сі.

Зараз ви читаєте новину «Нігерійські бойовики заявили про "безпрецедентну атаку" на нафтові танкери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути