середа, 08 липня 2009 14:33

Нігерійські бойовики підірвали нафтопроводи Shell та Agip

Нігерійські бойовики підірвали нафтопроводи Shell та Agip
Бойовики з Руху за звільнення дельти Нігера заявили в середу, 8 липня, про вибух двох нафтопроводів на території Нігерії.

Один із нафтопроводів належить англо-голландській компанії Shell. Другим володіє нігерійське представництво італійської компанії Agip. Влада Нігерії поки не підтвердили цю інформацію.

Нагадаємо, у травні Рух за звільнення дельти річки Нігер оголосило тотальну війну державі і порадила нафтовикам, що працюють в регіоні, евакуюватися, поки є час. У вересні минулого року нігерійські бойовики оголосили війну нафтовим компаніям.

Через збільшення в останні шість тижнів атак бойовиків компаніям Shell, Agip і Chevron довелося скоротити видобуток нафти приблизно на 273 тисячі барелів на день.

Зараз бойовики MEND утримують шістьох іноземних моряків, яких було взято в полон в неділю під час атаки танкера Siehem Peace. Серед них двоє росіян, українець, двоє філіппінців і один громадянин Індії, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Нігерійські бойовики підірвали нафтопроводи Shell та Agip». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути