середа, 07 квітня 2010 16:41

Незабаром в Киргизію прилетять військові США

Незабаром в Киргизію прилетять військові США

У найближчі години в Киргизії очікується збільшення чисельності американських військових на базі в Бішкеку, заявив "Ехо Москви" член міжпарламентської групи ГД по зв"язках з парламентом Киргизії Антон Бєляков.

"Представники опозиції повідомляють, що, за непідтвердженими даними, сьогодні в нічні години очікується посадка декількох бортів, і це буде збільшення чисельності американських військових на базі в Бішкеку", - заявив Бєляков.

Він також поінформував, що "зараз розпочалася прес-конференція представників опозиції". "На площі перед будівлею уряду зараз вже кілька десятків тисяч демонстрантів, не припиняються постріли снайперів, число жертв зростає", - сказав він.

Шаміль Мурат, керівник Таласського представництва коаліції "За демократію і громадянське суспільство", розповів, що в Таласі "хаотична ситуація".

"Ні керівників, немає лідерів, які могли б контролювати народ. Тут панує анархія", - розповів Мурат.

Він також підтвердив, що будівля УВС в Таласі згоріла. Зброя дісталося "народу", повідомив він. Крім того, було випущено 57 ув"язнених з ІТТ.

На очах Мурата мітингувальники били міністра внутрішніх справ Молдомуса Конгантіева. Мурат не може підтвердити, що Конгантієв помер, але вважає, що "після такого побиття мало хто виживає". Очевидці з Таласу наполягають, що Конгантієв живий. Стоїть на своїх двох ногах в оточенні натовпу біля будинку облдержадміністрації.

Эхо Москвы

Зараз ви читаєте новину «Незабаром в Киргизію прилетять військові США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути