вівторок, 12 січня 2021 19:03

"Неможливо повірити, але це Україна" - керівником Офіса великих податків призначили ексчиновника, якого судять за хабар

Новопризначеного на посаду виконувача обов'язків голови Офіса великих платників податків Державної фіскальної служби Сергія Лебедка четвертий рік судять за отримання хабара в особливо великому розмірі. Його затримали в лютому 2017 року на місці злочину при отриманні хабара в 66 млн грн.

Таку інформацію повідомив у вівторок у Facebook журналіст Юрій Бутусов.

"Суд триває 3 роки. 18 січня нове засідання. Уявіть здивування судді, який побачить, що підсудного підвищили на посаді та призначили на ще важливішу посаду. У цю історію неможливо повірити, але це Україна", - пише Бутусов.

Автор: facebook.com/butusov.yuriy
  Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що керівником Офісу великих податків ДФС призначили ексчиновника під слідством
Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що керівником Офісу великих податків ДФС призначили ексчиновника під слідством

24 лютого 2017-го виконувача обов'язків керівника управління внутрішньої безпеки ДФС Сергія Лебедка, найближчу довірену особу тодішнього глави ДФС Романа Насірова, слідчі СБУ затримали за вимаганні хабара за відшкодування податку на додану вартість у сумі 66 млн грн. Лебедка тоді негайно звільнили. А проти Насірова НАБУ відкрило кримінальну справу.

"І ось Насіров продовжує перебувати під прицілом НАБУ, його справа передана до Вищого антикорупційного суду. Але його найближчий співробітник Сергій Лебедко став при президенті Зеленському "новим обличчям" і успішно зробив кар'єру. Це просто вражаюче, комедія. Лебедко взяли на хабарі на відшкодування ПДВ по одній з великих компаній, але тепер за 3 роки, Лебедка призначили керувати відшкодуванням ПДВ для всіх великих компаній. Немає слів", - обурений Бутусов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скрутки на мільярди: як працюють схеми в податковій

Журналіст наголосив, що будь-який запит показує, що справа про вимагання Лебедка № 420170000000000168 за шахрайство не закрита, суд тягнеться за різними формальними причинами. 18 січня Голосіївський районний суд Києва оголосив у справі чергове засідання.

"Джерела повідомляють, що Лебедко - цінний фахівець із вимагання ПДВ. Зараз автоматичне повернення ПДВ фактично працює тільки для вузької групи компаній, схеми з відшкодування за відкати знову поновилися. Саме для цього і закликали Лебедка в ряди фіскальних вимагачів", - припустив Бутусов.

Автор: facebook.com/butusov.yuriy
  Юрій Бутусов опублікував офіційне фото СБУ з затримання Сергія Лебедка
Юрій Бутусов опублікував офіційне фото СБУ з затримання Сергія Лебедка

За його даними, Лебедко має багаторічне знайомство з новим начальником податкової міліції Вадимом Мельником - колишнім помічником ексдепутата БПП Курячого; нове призначення не обійшлося без підтримки заступника голови Офіса президента з питань правоохоронних органів Олега Татарова. Також сприяння Лебедко надають і політики - кажуть про лобіювання кандидатури Лебедко з боку "Слуги народу" Андрія Холодова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд призначив нового керівника ДФС

"Зрозуміло, призначення підтримано і керівництвом Міністерства фінансів, якому підпорядкована ДФС. Джерела кажуть, що перший заступник міністра фінансів Денис Улютін підтримує Лебедка через контакти з товаришем по службі Костянтином Заманою - син ексначальника Генштабу в армію не пішов. Вибрав кар'єру податкового інспектора і теж працював у внутрішній безпеці ДФС", - повідомив Бутусов.
Та висловив сподівання, що "всі ці люди, для того, щоб довести свою абсолютну принциповість і чесність, негайно зроблять заяви про звільнення хабарника Лебедко з ДФС, щоб він обов'язково 18 січня мав час відвідати Голосіївський суд".

"Це Лебедко для вас нове "нове обличчя", пан Зеленський? Це ось так виглядає ваша "боротьба з корупцією"? Або хто такий Лебедко вам вже наплювати, вам потрібні "фахівці", які ось так як він вміють наповнювати банківські комірки "кешем"?" - звернувся Бутусов до президента Володимира Зеленського.

В екскерівника Головного управління протидії економічним правопорушенням ДФС Романа Неговелова, спійманого на хабарі в $200 тис., знайшли елітну нерухомість, записану на його батьків.

Неговелов за кілька днів після затримання вийшов на свободу за 3 млн грн застави. Того ж дня його звільнили з податкової, офіційно – за власним бажанням.

Зараз ви читаєте новину «"Неможливо повірити, але це Україна" - керівником Офіса великих податків призначили ексчиновника, якого судять за хабар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути