В "ідеальному" Радянському Союзі в їдальнях годували свіжою та здоровою їжею.
Однак у котлети додавали багато часнику, щоб приховати несвіже м'ясо, гарніри не вміли готувати, а салати були жирні й некорисні, розповідає у своєму блозі журналіст Максим Мирович.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Били й голили. Як в СРСР алкоголіків заганяли у витверезники - фото
"Як і в інших сферах радянської трудової діяльності, ті люди, які працювали в системі громадського харчування, жодним чином не були зацікавлені в якісних результатах своєї праці - у СРСР не було приватного бізнесу, а отже, не було й конкуренції. Держава мала монополію в системі громадського харчування. Тому, хочеш чи ні, а пообідаєш у "Їдальні №3", - пише Мирович.
Як саме працювали заклади громадського харчування в СРСР докладніше розповідаємо в галереї.
Головний секретний інгредієнт радянського згущеного з цукром молока - це технологія виробництва. Її розробили в США. Обладнання, на якому його виготовляли, також запозичили в Штатах.
Уварене з цукром молоко готували ще в VI столітті в Персії. Тому першість у приготуванні цих ласощів не належить СРСР.
Коментарі
5