вівторок, 05 лютого 2008 13:58

Ненароджені близнята вилікували у матері рак

Мати, у якої під час вагітності діагностували рак, позбавилася від пухлини завдяки стусанам, якими нагороджували її ще не народжені діти.

Мішель Степней (Michelle Stepney) з Лондона, Великобританія, поставили діагноз "рак шийки матки", коли вона звернулася до лікарів з приводу загрози викидня. Мішель відмовилася від хіміотерапії і операції з видалення матки, оскільки хотіла зберегти життя близнятам, яких виношувала. Єдине, на що вона погодилася - слабка хіміотерапія, яка не могла зашкодити дітям.

Після народження близнят, яке відбулося на 33 тижні вагітності з допомогою кесарева розтину, з"ясувалося, що злоякісна пухлина таємничим чином зникла. Дівчатка народилися абсолютно здоровими, правда через хіміотерапію на їх головах не було волосся. Лікарі вважають, що пухлина зникла завдяки тиску, який діти, які знаходилися в утробі матері, завдавали на шийку матки. Удома Мішель і її дочок чекав старший син - п"ятирічний Джек.

Британський інститут дослідження раку (CancerResearch UK) висунув Мішель Степней на премію за жіночу мужність (Womanof CourageAward).

Це не перший випадок в історії, коли жінка відмовляється від лікування раку, щоб врятувати своїх ненароджених дітей. Так, Джанна Беретта Молла (GiannaBeretta Molla) була зарахована до лику святих Католицькою церквою за те, що відмовилася від лікування, яке могло врятувати їй життя, оскільки воно вимагало припинення її вагітності. Незабаром після народження дочки в 1962 році Джанна Молла померла від раку, повідомляє Вокруг света.

Зараз ви читаєте новину «Ненароджені близнята вилікували у матері рак ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути