четвер, 12 липня 2007 10:39

Непальські депутати залишили короля без грошей

Парламент Непалу в бюджеті на 2008 рік не передбачив витрат на платню королю Гьянендрі і членам королівської сім"ї. Офіційно параметри бюджету країни оповістять в четвер.

При цьому депутати передбачили, що більше 700 осіб обслуговуючого персоналу двору продовжуватимуть отримувати зарплату.

У 2006 році на платню членам королівської сім"ї було виділено майже 500 тисяч доларів, що багато непальців вважають марнотратством.

Гьянендра втратив авторитет багатьох співвітчизників в ході 15 місяців прямого правління, яке він ввів для утихомирення маоїстських повстанців, але був вимушений припинити в квітні 2006 року через масові акції протесту. Після цього маоїсти згорнули збройний опір і перейшли до політичних методів боротьби, а країна встала на шлях демократичних перетворень, прийнявши нову конституцію.

Король вже позбувся повноважень формального глави держави і головнокомандуючого, його примусили платити податки і заборонили брати участь в церемоніальних торжествах. А в неділю, коли Гьянендра відзначав 60-річний ювілей, члени уряду і іноземні дипломати бойкотували захід. Планується, що в кінці 2007 року Установчі збори вирішать, яку роль монарх гратиме в політиці країни.

Тим часом Гьянендра не дуже потребує державного утримання, оскільки володіє значним особистими статками, що включає, зокрема, акції декількох підприємств і готелів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Непальські депутати залишили короля без грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути