субота, 09 січня 2010 18:02

Німцям радять запасатися продуктами, а в Італії оголосили тривогу

Німцям радять запасатися продуктами, а в Італії оголосили тривогу

Влада Німеччини порадила населенню запастися продуктами, водою і медикаментами у зв"язку із завірюхами, що насуваються на країну.

Федеральне управління цивільної оборони повідомило, що прогнозовані сильні снігопади можуть спровокувати перебої в енергопостачанні і роботі громадського транспорту, передає Бі-бі-сі. Управління радить населенню запастися провізією на три-чотири дні. До переліку товарів першої необхідності включено також радіо на батареях - щоб слухати прогнози погоди.

Сніжна буря, як очікується, паралізує дорожній рух у багатьох районах Німеччини. Німецька влада говорить, що ситуацію ускладнює брак піску і солі для обробки доріг.

В аеропортах на роботу викликано додатковий персонал; на залізницях попереджають про затримки потягів.

У деяких містах, зокрема в Дюсельдорфі, співробітники Червоного Хреста встановили на вулицях намети, що обігріваються, для бездомних, оскільки за останні тижні від холодів на вулицях померли 10 людей.

У міжнародному аеропорту у Франкфурті-на-Майні через снігопад скасовано сотні рейсів. Через погодні умови і стану злітно-посадочних смуг у франкфуртському аеропорту, одному з найбільших в Європі, скасовано 216 внутрішніх і міжнародних рейсів.

В аеропортах Берліна польоти не скасовувалися, проте здійснюються із затримками. Напередодні один з лайнерів авіакомпанії "Ейр Берлін" з"їхав там зі злітно-посадкової смуги і застряг у заметі.

В Італії оголошено тривогу. Через тривалі дощі виникла небезпека розливу річки Тібр, деяким районам Риму загрожує затоплення. Рівень води в річці вже піднявся на 11 метрів.

Крім служб цивільного захисту у стан підвищеної готовності для боротьби зі стихією приведені військові. Підготовлено плани евакуації пацієнтів і персоналу деяких лікарень, розташованих на острові Тіберіна в центральній частині Риму, а також у міських районах, розташованих у низині поблизу річки.

У п"ятницю, 8 січня, було закрито два мости через Тібр. Пік підйому води очікується у неділю і в понеділок.

Стихія продовжує бушувати і на решті частини Апеннін. Північ Італії охоплено снігопадами. У горах оголошено про небезпеку сходу лавини. У центрі і на півдні Апеннін йдуть сильні дощі, що також загрожує розливом річок.

За матеріалами РБК-Украина
Зараз ви читаєте новину «Німцям радять запасатися продуктами, а в Італії оголосили тривогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути