середа, 26 травня 2021 18:49

Нелегальні перевізники перекрили пішохідні зони в Івано-Франківську

Нелегальні перевізники перекрили пішохідні зони  в Івано-Франківську
Проблема активізації нелегальних перевізників з'являлася в регіоні й раніше. Фото: golosinfo.com.ua

Жителів Прикарпаття непокоїть безпека руху на пішохідних зонах, де утворилися десятки незаконних стоянок мікроавтобусів нелегальних перевізників. Транспорт без ліцензії курсує практично у всіх напрямках області (Богородчани, Долина, Коломия, Надвірна).

Люди скаржаться на бездіяльність Укртрансбезпеки й інших органів контролю, адже проблема з нелегальними перевізниками стала масштабною. Скупчення автобусів створює постійні незручності й загрожує безпеці городян: пішохідна зона на розі вулиць Тринітарська і Шеремети перетворилася на вокзал. У Надвірній як місце для посадки пасажирів використовують парковку центрального ринку, а в Богородчанах людей підбирають навпроти автовокзалу.

Нелегальні перевізники не мають державної ліцензії, не проходять спецогляду в лікарів і не сплачують податків. Часто використовують перероблені вантажні буси, які не проходять технічного огляду.

Неліцензованим перевізникам вигідніше не подаватися на конкурс, де є конкуренція і вимоги до транспорту для перевезення пасажирів, зазначають зареєстровані компанії-перевізники.

Проблема активізації нелегальних перевізників з'являлася в Івано-Франківській області й раніше: "Поява тіньових перевізників свідчить про неналежне виконання правоохоронними та контролюючими органами своїх обов'язків або появу корупційної системи, при якій нелегальне надання послуг перевезення стало знову можливим", - коментують власники ліцензованих автобусів.

Зараз ви читаєте новину «Нелегальні перевізники перекрили пішохідні зони в Івано-Франківську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути