субота, 24 лютого 2007 17:13

Негр вперше став водієм тролейбуса у Вінниці

Негр з Бурунді (країна центральної Африки) Алан-Еме Хатунгіман тиждень тому закінчив курси водіїв тролейбуса у Вінниці і почав водити тролейбус.

Про це повідомили в прес-службі Вінницького трамвайно-тролейбусного управління (ТТУ).

Хатунгіман пройшов чотиримісячне стажування і отримав диплом водія тролейбуса.

Негр розповідає, що прийшов в центр зайнятості і попросив, щоб йому дали таку роботу, щоб не мерзнути на вулиці. Там йому запропонували спробувати водієм тролейбуса.

- Моя робота вимагає великої концентрації уваги, адже це дорога, і ти везеш людей. Прикро, що деякі водії авто не дотримуються правил дорожнього руху, через що виникають непередбачені ситуації, - сказав Хатунгіман.

Кондуктор, яка першою працювала з ним на зміні, відзначила, що новий водій дуже відповідальний - "постійно переживає, щоб не відставати від графіка на маршруті і дотримує всі правила руху".

У прес-службі ТТУ повідомили, що у Вінниці Алан-Еме прожив більше 15 років. Після закінчення технічного університету в 1993 році планував повернутися в рідну республіку Бурунді, але на той час там почалася громадянська війна. Хатунгіман залишився у Вінниці і отримав статус біженця.

- Спочатку було складно звикати до всього нового. Та і люди разні бувають - іноді можуть і образити... Я настільки звик до України, що і свою мову починаю забувати. Дуже сумую за рідними і друзями - під час війни багато людей загинули, хтось переїхав в інші країни. Ця тема дуже болюча для мене, - сказав він.

Хатунгіман у вільний від роботи час він любить грати в шахи, обожнює українське сало і борщ, який і сам уміє готувати, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Негр вперше став водієм тролейбуса у Вінниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути