неділя, 20 грудня 2020 16:50

Тиждень у фото: протести ФОПів, новий міністр освіти та відкриття ялинкових базарів
10

Тиждень, що минає, був багатим на події в Україні та світі. Gazeta.ua пропонує найцікавіші фото за останні 7 днів.

Події в Україні:

Автор: УНІАН
 

Народні депутати вітають новопризначеного міністра освіти та науки Сергія Шкарлета під час засідання Верховної Ради 17 грудня. Раніше він тимчасово виконував обов'язки глави МОН. За його кандидатуру проголосувала мінімальна кількість депутатів, яка визначає позитивний результат, а саме 226 нардепів. Шкарлета підтримали 20 депутатів із фракції ОПЗЖ та 171 зі "Слуги народу". Під час складення присяги, частина залу аплодувала новому міністру, а інші кричали: "Ганьба".

Автор: GettyImages
 

Акція протесту медичних працівників у Києві. Вони вимагають підвищити зарплати, збільшити фінансування медицини в 2021 році. Загалом, бюджет на наступний рік передбачає підвищення зарплат медикам на 30%. Загальні витрати на медицину становитимуть 4,3% ВВП 2021 року з поступовим підвищенням до 5% до 2023-го. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розкритикував бюджет. Вважає, що закладених грошей недостатньо.

Автор: GettyImages
 

Різдвяний ярмарок у центрі Львова. Там можна придбати солодощі, святкові сувеніри, аксесуари для дому, прикраси. Посмакувати гарячими стравами та напоями. Святкової сцени і розваг цього року не буде. Усіх відвідувачів просять одягати маски, дотримуватися дистанції.

Автор: GettyImages
 

У Києві почали працювати 178 офіційних ялинкових базарів. Найменше новорічне дерево коштує 250-300 грн, під 3 м – до 2 тис. грн. Середня ялинка, заввишки приблизно 1,8 м, обійдеться в 600 грн. Базари працюватимуть до 31 грудня.

Автор: GettyImages
 

17 грудня підприємці обідають на майдані Незалежності в Києві. Тут триває протест ФОПів. Понад тисячу підприємців вийшли під Верховну Раду 15 грудня. Вимагали скасувати штрафи за відсутність накладних на товари, запровадження касових апаратів із 1 січня 2022-го, послабити карантинні обмеження для бізнесу. Уряд посилив їх із 19 грудня. Від парламенту мітингувальники рушили до Офісу президента, потім — на майдан Незалежності. Намагалися там встановити намети. Почалися сутички з поліцією. Правоохоронці застосували сльозогінний газ. На майдані Незалежності лишилися ночувати до пів тисячі підприємців. 16 грудня ФОПи поновили протест.

Події в світі:

Автор: Reuters
 

Німецький пекар Себастьян Брюкльмайер готує традиційний різдвяний штолен за родинним рецептом у своїй пекарні в Мюнхені. Серед його клієнтів — королева Великої Британії. Кожен штолен щедро посипають цукровою пудрою. А спеціально для королеви випічку прикрашають короною з шоколаду.

Автор: GettyImages
 

Ветеринар сидить серед котів і собак у притулку, який побудувала Сирійська організація з порятунку тварин (SORA) на кордоні з Туреччиною. Тут розмістили близько 120 котів та 10 собак. Їх вивезли в безпечне місце з міста Кафр Набл, побоюючись обстрілів. Притулок працює за рахунок добровільних внесків. Тварин годують двічі на день, надають ветеринарну допомогу.

Автор: GettyImages
 

Триває капітальний ремонт даху Успенського собору в місті Варна, Болгарія. Раніше повідомляли, що його дах частково прогнив, усередину потрапляла волога. Купола планують вкрити позолотою.

Автор: GettyImages
 

17 грудня на пляжі Hive в британському містечку Бертон Бредсток обвалилася скеля. Місцева поліція оглядає місце події.

Автор: GettyImages
 

18 грудня сили самооборони роздають їжу, пальне та ковдри на швидкісній дорозі в Японії. У сніговому полоні опинилися тисячі машин. Снігопад почався ввечері в середу, спричинив численні затори на дорогах. Без електрики залишилися понад 10 тис. будинків на півночі та заході країни.

Зараз ви читаєте новину «Тиждень у фото: протести ФОПів, новий міністр освіти та відкриття ялинкових базарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути