четвер, 08 липня 2021 18:47

Не варто відкладати відпочинок на вихідні. Чому потрібно налагодити режим сну

Не варто відкладати відпочинок на вихідні. Чому потрібно налагодити режим сну
Людина має спати не менше шести годин. Фото: pixabay.com

Відсутність здорового сну погіршує фізичний та психологічний стан людини.

Навіть якщо наздогнати упущені години відпочинку у вихідні, стан здоров'я не покращиться. Дослідження провели учені з Флориди, пише Daily Mail.

Усього три дні поганого сну поспіль можуть негативно вплинути на організм. 2 тис. дорослих американців заповнювали щоденники сну. Експерти виявили, що симптоми посилюються після однієї ночі, але досягають максимуму після трьох ночей.

У результаті учасники експерименту скаржилися на появу відчуття гніву та самотності, знервованості, роздратування та розчарування. Також після недосипання відчували головний біль, проблеми з диханням та шлунком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старшим людям корисно спати вдень

Рекомендована тривалість сну для підтримки оптимального здоров'я дорослих становить 6 год. Однак із віком вона може змінюватися.

"Багато хто думає, що може компенсувати недосипання у вихідні та бути продуктивним після цього. Однак результати цього дослідження показують, що недосипання всього за одну ніч може значно погіршити ваше повсякденне самопочуття", - сказала провідна авторка дослідження Суомі Лі.

За словами дослідниці, якщо спати менш як 6 год. на добу постійно, то організму буде все важче повністю оговтатися від недосипання.

Люди, які пізно лягають спати, з часом стикаються зі змінами в організмі. Недосипання завдає поганих наслідків здоров'ю: депресію, хвороби серця та ожиріння. Дослідники виявили, чому так важливо засинати до 23:00. Саме в цей час починається фаза повільного сну, і мозок устигає відновлюватися, що добре впливає на всі системи організму.

Зараз ви читаєте новину «Не варто відкладати відпочинок на вихідні. Чому потрібно налагодити режим сну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути