Ексклюзиви
неділя, 26 серпня 2018 07:51

Не стало одного з найщиріших друзів України

Не стало одного з найщиріших друзів України
Американський сенатор Джон Маккейн помер у колі сім'ї у віці 81 року

Сьогодні на 82-му році помер Джон Маккейн — сенатор від штату Аризона Сполучених Штатів Америки.

Джон Сідні Маккейн III помер о 16:28 25 серпня 2018 року у колі сім'ї та дружини Сінді. Він вірно служив Америці шість десятиліть, йдеться в заяві його прес-служби, що наводить інформагентство Ройтерз.

Торік Маккейну діагностували гліобластому - злоякісну пухлину мозку. Попри це він продовжив роботу в сенаті. Учора родичі політика оголосили, що Маккейн припиняє лікування від цієї агресивної форми раку.

Макеейн прожив більше, ніж багато хто сподівався."Але розвиток хвороби і невблаганний вплив віку виносять свій вердикт. Зі звичною присутністю духу він вирішив припинити лікування", - йдеться у заяві родини сенатора.

Сім'я подякувала друзям і помічникам Маккейна, а також "тисячам людей, які згадували його у своїх молитвах". Заяву опублікували за 5 днів до 82 дня народження Джона Маккейна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенатор-друг України переніс операцію

Джон Маккейн - пілот бойової авіації, ветеран війни у В'єтнамі. Тоді його літак збили і полонили самого Маккейна. Він пробув у полоні майже шість років.

З 1987 року в американській політиці. Балотувався на виборах 2008 року від Республіканської партії. Під час кампанії позаторік виступив проти Дональда Трампа і продовжував критикувати його після виборів.

Маккейн часто приїжджав в Україну під час та після Революції гідності, відвідував українських захисників у Маріуполі. Сенатор очолював комітет з питань збройних сил. Активно проводив політику підтримки України летальною зброєю. Завдяки зусиллям Джона Маккейна ми отримали системи протитанкового озброєння Javelin.

Зараз ви читаєте новину «Не стало одного з найщиріших друзів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути