субота, 25 серпня 2018 15:48

Друг України у Сенаті відмовився лікувати рак мозку

Друг України у Сенаті відмовився лікувати рак мозку
Маккейн не буде продовжувати лікуватись від раку. Фото: Uznayvse

Джон Маккейн не продовжить лікування раку мозку.

Таке рішення американський сенатор прийняв спільно із родиною. При цьому, чиновник не полишає активної політичної діяльності, передає BBC News Україна.

Джон Маккейн ставав сенатором шість разів, а у 2008 році він балотувався у президенти від Республіканської партії. До того як стати політиком, Маккейн був пілотом під час війни у В'єтнамі, провів у полоні понад п'ять років, де зазнав каліцтва від тортур, що залишилося на все життя.

29 серпня Маккейну буде 82, у минулому році у нього виявили злоякісну пухлину, з того часу він проходив інтенсивне лікування.

"Джон перевершив прогнози щодо тривалості свого життя. Проте розвиток хвороби і безжалісний вік винесли свій вирок. Із звичайною витримкою він повідомив, що вирішив відмовитися від подальшого лікування", – розповіла родина політика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Особисті активи Путіна ретельно дослідить нацрозвідка США

Джон Маккейн так само, як і Дональд Трамп, республіканець. При цьому він є одним із найжорстокіших критиків американського президента. Під час виборчої кампанії у 2015 році Маккейн заявив, що Трамп "розбурхав божевільних" своїми заявами щодо мігрантів. У відповідь Трамп сказав, що "віддає перевагу тим, хто не здався у полон", натякаючи на в'єтнамський період у життя Маккейна. А у 2017 році голос Маккейна став вирішальним у провалі голосування за запропонований Трампом законопроект, що мав скасувати медичну реформу "Obamacare".

Крім того, Маккейн також критикує Росію і зокрема політику Володимира Путіна. Він був ініціатором та активним прибічником низки законопроектів щодо санкцій проти Росії. А фраза Маккейна про Путіна популярна ось вже 10 років: "Коли я зазирнув в очі Путіна, то побачив там три літери: КГБ".

Вночі 28 липня у віці 85 років помер радянський та російський письменник Володимир Войнович. За словами родичів, причиною смерті став серцевий напад.

Зараз ви читаєте новину «Друг України у Сенаті відмовився лікувати рак мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути