четвер, 21 травня 2020 16:44

Не пощастило з господарем: міністр юстиції пояснив продаж собаки на аукціоні

Не пощастило з господарем: міністр юстиції пояснив продаж собаки на аукціоні
Собака, яку продали на аукціоні за борги господаря facebook.com

Міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що собаку, через яку зчинився скандал у мережі, забрали не за борги, а за погане ставлення до тварини. Про це він написав на сторінці у соцмережі Facebook.

"Собака за борги" вчора стала однією з топ-новин та топ-маніпуляцій. Спочатку про цю конкретну собаку, якій: не пощастило з господарями та не пощастило з характером. Результат - покусані звичайні перехожі, власник оштрафований постановою Краснолиманського міського суду Донецької області і цією ж постановою суд постановив цю собаку конфіскувати. Тобто мова не йде про продаж за борги", - заявив міністр.

Однак на сайті СЕТАМ щодо цього пса написано у лоті таке: "Постанова про арешт майна боржника, ВП №59309000 від 22.10.2019, Лиманський міський відділ державної виконавчої служби ГТУЮ у Донецькій області".

"Щиро сподіваюся, що у нових господарів їй буде краще. Якщо нових нормальних господарів не з'явиться, викуплю цю собаку на аукціоні сам і віддам на перевиховання/навчання", - пообіцяв він.

За його словами, скоро на сайті з'являться лоти з 3 левами та 5 ведмедями.

"А тепер, власне, про глибшу проблему: ми дійсно на виконання рішень судів вимушені відбирати тварин у їхніх власників. Часто це йде на користь тваринам, яких забирають від неналежного утримання. Іноді тварин забирають за борги, але тут мова, як правило, йде про свійських тварин, що мають вартість. Якщо тварина є домашнім улюбленцем, її за копійки (ціна лотів мізерна) викуповують назад власники (через родичів або близьких). Розумію, що у багатьох відклалася у голові необдумана теза депутата про продаж собак для оплати комунальних послуг. Реалії життя дещо складніші", - додав Малюська.

Також він розповів, що вже разом з народними депутатами обдумує варіанти належного законодавчого врегулювання таких ситуацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оплата українців за комунальні послуги зросла на 10%

Варто зазначити, що цей пес не єдиний на сайті вказаний, як майно, відібране у боржника. Там десятки таких собак, доля яких невідома.

Своєю чергою, зоозахисники також прокоментували ситуацію.

"Насамперед варто зазначити, що йдеться про тварин, яких здебільшого вилучають не тільки за борги, але й за неналежне утримання власниками. Втім це не змінює ситуації із самими торгами. Тепер варто зазначити сумний, але факт. Ці торги проходять згідно із законом, бо чинне законодавство досі розглядає тварин як звичайне майно. Мов диван чи телевізор, їх можна купувати, продавати, забирати за борги і т. д. Саме в цьому є головна проблема даної ситуації. Тварини - не меблі і ставлення до них має бути відповідним", - йдеться у заяві UAnimals.

Руду вівчарку конфіскували в жителя Ізмаїла на Одещині за борги і продали в системі електронних торгів СЕТАМ. Хвостатий "лот" оцінили в 500 грн.

Зараз ви читаєте новину «Не пощастило з господарем: міністр юстиції пояснив продаж собаки на аукціоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути