четвер, 24 лютого 2022 14:30

Спецтема: Війна Росії проти України

"Не панікуйте, здавайте в СБУ сепаратистів і записуйтесь у тероборону" - як реагують зірки на повномасштабне вторгнення Росії
15

24 лютого Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Вітчизняні зірки активно закликають українців зберігати спокій, не панікувати, записуватися до лав тероборони й оперативно надавати Службі безпеки України інформацію про сепаратистські заклики й мародерство.

Gazeta.ua зібрала перші реакції українських зірок на початок повномасштабної війни в Україні.

Фото: Facebook

Фронтмен гурту "Антиліта" Тарас Тополя звернувся до земляків із закликом записуватися в тероборону. Нещодавно соліст викладав у Facebook відео, як це правильно зробити.

"Усі, хто може тримати зброю, може вступити до лав тероборони. Потрібен лише паспорт і явка у військомат", - написав Тарас Тополя.

Артист і видавець Антін Мухарський зауважив, що Україна вже має ряд перемог у боротьбі з окупантом.

"Українське Щастя (населений пункт у Луганській області. - Gazeta.ua) під контролем ЗСУ. Сбербанк Раші заблокований. Російські військові бунтують і звільняються після команди наступати на Україну. Ця доба найважливіша! Вистоїмо - переможемо!" - написав у Facebook шоумен Антін Мухарський.

Співачка Ольга Полякова виклала відео в Instagram і звернулася до росіян і білорусів, щоб ті не мовчали й спробували зупинити війну.

"Путін без оголошення війни віроломно вторгнувся в мою країну - Україну. Звідусіль вибухи - Київ, Вінниця, Харків, Одеса. Харків бомблять зі сторони Білорусі. Я звертаюся до всіх росіян, до креативного класу, артистів, митців, учених - усіх, хто вміє думати й хто бачить, що насправді відбувається. Я прошу вас - не мовчіть.

З вашого мовчання коїтиметься беззаконня, кровопролиття і смерть на нашій землі. Це не ми прийшли в Росію, це Росія прийшла до нас! Не мовчіть, інакше кров ваших чоловіків і наших громадян, наших дітей буде на вашій совісті", - сказала Ольга Полякова.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Оля Полякова (@polyakovamusic)

Продюсерка й виконавиця Олена Мозгова повідомила в соцмережах про ініціативу СБУ.

"Бачиш, що хтось закликає до сепаратизму? СБУ про нього подбає. Служба безпеки України створила гарячу лінію для виявлення фактів сепаратизму й мародерства", - написала вона у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ збили сьомий російський літак

Про те, наскільки небезпечна дезінформація, написав у соцмережах шеф-кухар і шоумен Євген Клопотенко.

"Частина звуків, які ви чули, - це наша армія. Отже, ЗСУ працює і захищає українців. Більшу масу панічних новин вже спростували. Страх - це те, що вигідно Росії. Зауважте, що дезінформація - це теж зброя і не ведіться на неї. Покажемо, що ми браття козацького роду", - написав він у Facebook.

Ведуча й шоувумен Леся Нікітюк звернулася до своїх підписників з РФ.

"Сьогодні Путін почав війну з моєю країною. 14% моїх підписників - з РФ. Передайте решті - Росія бомбить Україну. ТБ цього не показує!", - написала вона російською в Instagram.

Воїни Збройних сил України, що перебувають на передовій у зоні операції Об'єднаних сил, звернулися до народу. Військові запевнили, що ситуація на фронті контрольована, а російський ворог зазнає великих втрат. Для підтримки бойового духу воїни виконали пісню "Батько наш Бандера, Україна - мати".

Зараз ви читаєте новину «"Не панікуйте, здавайте в СБУ сепаратистів і записуйтесь у тероборону" - як реагують зірки на повномасштабне вторгнення Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути