вівторок, 01 липня 2008 19:44

Названо країну-лідера із вживання наркотиків

Фахівці Медичної школи університету штату Мічиган провели опитування у 17 країнах світу й визначили, що в США проживає найбільше число громадян, які коли-небудь вживали марихуану або кокаїн, повідомляє Bloomberg.

Згідно з отриманими даними, 42% американців хоч один раз у житті, але пробували марихуану, а 16% опитаних зізналися, що пробували кокаїн.

Приміром, у Голландії, де будь-який бажаючий може курити марихуану в кафешопах, тільки 20% місцевих жителів дали позитивну відповідь на питання, чи пробували вони цей наркотик. Що стосується кокаїну, то його пробували тільки 1,9% голландців.

У число лідерів із вживання кокаїну населенням країни, також потрапили Нова Зеландія та Іспанія, де 4,3 і 4,1% жителів відповідно зізналися, що вживали кокаїн.

Найнижчий рівень вживання наркотиків зафіксований у Китаї - у цій країні з опитаних ніхто не пробував кокаїн. А от в Україні цей наркотик пробували 0,1% опитаних.

За словами експертів, які проводили дослідження, була зафіксована чітка залежність між рівнем доходів на душу населення в країні та числом громадян, які вживали наркотики. Водночас поширення наркотиків не залежить від суворості законодавства: у країнах, де вживання та зберігання наркотичних засобів вважається тяжким злочином найчастіше наркотики більш поширені, ніж у державах, у яких до них ставляться більш ліберально.

У ході дослідження з 2002 до 2005 роки було опитано близько 54 тисяч осіб, повідомляє Korrespondent.net

Зараз ви читаєте новину «Названо країну-лідера із вживання наркотиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути