пʼятниця, 09 листопада 2007 13:14

Названі найвпливовіші держави світу

Росія, на думку європейців і американців, входить у трійку найвпливовіших держав у світі, разом зі США і Китаєм, повідомляють французькі ЗМІ з посиланням на результати опитування, проведеного інститутом громадської думки Harris Interactive серед громадян Німеччини, Франції, Іспанії, Італії, Великої Британії і США. Лідирує в трійці, згідно дослідженню, США. Найважливішою державою в світі цю країну вважають 98% французів, 97% італійців, 96% американців, по 94% німців та іспанців і 91% британців.

Першість Китаю, за даними соціологів, віддають 93% французів, по 87% німців і британців, 88% італійців, 86% іспанців і 90% американців.

Росія в рейтингу найвпливовіших держав посідає третє місце. Її визнають дуже впливовою 85% французів, 88% німців, 82% британців, 87% італійців, 78% іспанців і 83% американців.

Небагато відстає від трійки лідерів Велика Британія – впливовою державою цю країну назвали від 80 до 90% респондентів.

Опитування французького інституту Harris Interactive підготовлено на замовлення телеканалу France 24 і газети International Herald Tribune. У дослідженні взяли участь 6, 645 тисячі людей у віці від 16 до 64 років у шести країнах світу з 3 по 15 жовтня, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Названі найвпливовіші держави світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути