Ексклюзиви
середа, 28 листопада 2007 14:05

Названа найгірша компанія в рейтингу Greenpeace

Японська компанія Nintendo в рейтингу Greenpeace посіла найостанніше місце, оскільки була визнана найгіршою компанією з погляду турботи про довкілля. Виробник стільникових телефонів компанія Sony Ericsson посіла перше місце в рейтингу Greenpeace завдяки поліпшенню програми переробки старих телефонів і припиненню використання у виробництві ряду хімікалій.

Друге й третє місця в рейтингу природоохоронної організації отримали відповідно компанії Samsung і Sony завдяки тому, що обидві скоротили кількість токсичних матеріалів, використовуваних у виробництві електроніки.

Світовий лідер на ринку стільникових телефонів, фінська компанія Nokia, стала головним невдахою рейтингу, оскільки спустилася з першого місця на дев"яте. Це трапилося через те, що компанія погано здійснювала заявлену програму переробки старих телефонів. Схожі проблеми призвели до втрати позицій і у компанії Motorola.

Що стосується відомої компанії Apple, то вона натомість піднялася на один рядок у рейтингу Greenpeace, посівши 11 місце. Цим компанія Стіва Джобса зобов"язана скороченню використання ряду токсинів при виробництві плеєрів iPod і комп"ютерів Macintosh.

Вперше в історії рейтингу Greenpeace до нього увійшли компанії-виробники ігрового устаткування. Дебютували вони на останніх рядках рейтингу: Nintendo отримала 0 балів і зайняла останнє місце, а Microsoft, що випускає ігрову систему Xbox 360, зайняла 16 місце з 18.

Оцінки в рейтингу Greenpeace видаються експертами на підставі даних про використання небезпечних для навколишнього середовища речовин у виробництві пристроїв, а також з урахуванням програм переробки старих приладів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Названа найгірша компанія в рейтингу Greenpeace». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути