четвер, 27 серпня 2009 12:16

Назвали три найпривабливіших міста України для туризму

Назвали три найпривабливіших міста України для туризму

Київ і Львів визнані найпривабливішими для туризму містами України. Такі результати соціологічного опитування проведеного соціологічною групою "Рейтинг" з 2 по 15 серпня.

Дві третини опитаних українців (64,2%) віддали першість Києву, майже половина (48,6%) - Львову, більш за третину (38 %) - Одесі. Решта великих міст країни отримали менше 10% симпатій.

Київ визнали найпривабливішим для туризму практично в кожному регіоні України, окрім півдня, де кращим містом назвали Одесу.

Львів високо оцінили на заході, центрі, півночі та сході України, Одесу - на півдні та Донбасі, Харків - тільки на сході, Донецьк - тільки на Донбасі.

Львів і Київ вище оцінювали опитані українці, Одесу і Харків - росіяни.

Дніпропетровськ і Запоріжжя усюди отримали низькі оцінки: привабливими для туризму їх назвали тільки 4,4% і 3,3% опитаних.

Всього було опитано 2000 респондентів у всіх регіонах України, які репрезентують доросле населення України у віці від 18 років. Опитування було проведене у формі особистого формалізованого інтерв"ю (facetoface). Квотами у вибірці були: макрорегіон, національність, освіта, матеріальне положення, вік, стать, зайнятість і тип населеного пункту, в якому проживає респондент. Погрішність репрезентативності дослідження не перевищує 3%.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Назвали три найпривабливіших міста України для туризму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути