понеділок, 06 вересня 2021 13:26

Назвали сценарії переходу шкіл на дистанційне навчання

Назвали сценарії переходу шкіл на дистанційне навчання
Рішення про організацію освітнього процесу ухвалює педагогічна рада навчального закладу. Фото: pixabay.com

Форма навчання в закладах освіти змінюватиметься в кожному регіоні залежно від епідситуації.

Є три сценарії, за яких дітей переведуть на дистанційний або змішаний формат навчання, повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Зелений рівень епідемічної небезпеки передбачає відвідування закладів освіти у звичайному режимі. Водночас варто пам'ятати про протиепідемічні заходи, затверджені постановами головного державного санітарного лікаря.

У жовтій і помаранчевій зонах очна форма навчання можлива, якщо в навчальному закладі вакцинувалися 80% персоналу. Освітній процес забезпечуватимуть дистанційно й безпосередньо в закладі освіти. Але з дотриманням правил дистанціювання та протиепідемічних вимог. Рішення про організацію освітнього процесу ухвалює педагогічна рада навчального закладу в межах чинного законодавства.

У разі перебування району або міста в червоній зоні карантину, освітні заклади переходитимуть на дистанційне навчання. Відвідувати їх заборонять усім, крім вихованців садочків, спеціальних закладів освіти й учнів 1-4 класів шкіл. Але за умови, якщо в закладі щеплені понад 80% персоналу. Для інших учнів навчання відбуватиметься в інших формах, зокрема й дистанційно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Локдаун в Україні неминучий - Кузін

За останню добу в Україні виявили 773 нових хворих на коронавірус. Найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстрували в Києві. Загалом від початку епідемії в країні Covid-19 підхопили 2 298 307 осіб. Померли 54 001 пацієнт, із них 18 – за останню добу. Одужали 2 213 177 осіб, за останню добу – 457.

Зараз ви читаєте новину «Назвали сценарії переходу шкіл на дистанційне навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути